Eftersom det är en grym maträtt (eller vad sägs om billig, snabblagad, nyttig och oerhört god?) tänker jag dela med mig av receptet, även fast ingen efterfrågat det. Om inte annat för att jag ska kunna hitta åt det enkelt ifall jag drabbas av en minnesförlust!
Spenatsoppa
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g hackad, fryst spenat
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm muskot (jag brukar ta ganska mycket extra, men eftersom muskot är giftigt i stora mängder vågar jag inte ange en större mängd, haha.)
- 6 st ägg
Hur göra:
- Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
- Tina spenaten i lite vatten i en kastrull.
- Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
- Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka cirka 10 minuter under lock.
- Rör i grädden i soppan.
- Smaka av med salt, peppar och muskot.
- Servera soppan med örtsaltskryddade ägghalvor och njuuut!
2 kommentarer:
Tack för tips och recept! Jag tog bara lite mindre salt. Blev mycket gott!
Inga-Liz: Vad kul att någon snappade upp receptet! Och att du tyckte det var gott! :)
Skicka en kommentar