tisdag 20 augusti 2013

En helg hemma hos Emma

Jävla (S)AS. Inte nog med att de lyckades paja min söndagskväll genom att skjuta upp avgången 4,5 timme. Min gårdag blev också förstörd, eftersom jag kom hem 02.26 igår natt och därmed inte fick sova så många timmar... 

Fast hur jäklig hemresan än blev var det värt det i slutändan. För helgen i Jönköping var så himla, himla kul!
Hade tagit ledigt i fredags för att åka ned och väl framme på resecentrumet möttes jag upp av Emma – min kära före detta granne, klasskompis och (även nu för tiden) vän. Efter lite alone time med henne anslöt sig även André till vår lilla skara. Precis som Emma blev jag vän med honom när vi pluggade tillsammans i Piteå och vi träffas tyvärr också alldeles för sällan. 

Efter att vi tagit igen lite tid tillsammans, bara vi tre, var det Emmas födelsedagsfest som stod på schemat i lördagskväll. Hon hade ordnat en riktigt bra tillställning med en skön mix människor, smarrig plockmat och en smart lära känna varandra-lek. Fastän folket på festen var från tre olika delar av Emmas liv blev vi direkt tjenis och den där stelheten som annars lätt kan uppstå gick lyckligtvis förlorad. Bra jobbat där, Emsegumsan! 
Senare på kvällen väntade förstås krogen. Det var trevligt sådär som krogvistelser ofta är. Svettigt, stimmigt, men ändå inte riktigt lika roligt som förfesten. Fast jag fick träffa nåt original i alla fall och då är jag nöjd. 

Nu hoppas jag att Emma och André behagar komma och hälsa på mig här uppe i Umeå. Vill så gärna visa dem hur jag har det här – och förstås träffa de så snart som möjligt igen... Tror banne mig att jag ska börja tjata på dem redan imorrn. 
Jag lämnade kameran hemma i helgen, så när jag fick syn på en vimmelfotograf på väg hem från krogen haffade jag honom skyndsamt och tvingade honom ta en bild på mig och Emma. Ville ju ha nåt fotobaserat minne med mig från vistelsen. (Och nej, det var ingen som gav Emma en rak höger i födelsedagspresent. Det är bara någon märklig skugga som spelar under hennes öga.)

Inga kommentarer: