lördag 31 december 2016

Så var mitt år 2016

Gjorde du något år 2016 som du aldrig gjort förut? Såklart! Jag gick min första skidkurs, började dansa hiphop, såg min första basketmatch och testade det här med nätdejting bland annat. Och så gjorde jag en del annat som jag sparar till mina memoarer, hehe.

Genomdrev du någon stor förändring? Nej, det kan jag nog inte påstå faktiskt. Jag tänker faktiskt på det som något positivt, att jag fått landa i och känna mig till freds med en tillvaro efter ett jobbigt 2015 med flera – ofrivilliga – förändringar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, min kusin Jessica och mina vänner Thiger och Sandra fick allihopa underbara barn. Jag längtar tills knoddarna blir lite äldre så att jag kan lära dem hyss!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 9 april. Utan att det hände något extraordinärt det datumet var det en så tydlig brytpunkt för när jag lämnade en lång tids nedstämdhet bakom mig och kände mig lycklig igen. Självfallet har det inte varit idel solsken sedan dess, men det har varit en markant skillnad i mitt mående i år jämfört med i fjol. Jag är så jävla tacksam över det!
Bild från glädjens datum 9 april.

Dog någon som stod dig nära?
Anders dog. Han var en nära vän till min bror och en "bara" en kompis till mig. Han brukade ofta följa med brorsan och gratta mig när jag fyllde år, eftersom min födelsedag brukar sammanfalla med en festival i Umeå som de två brukade gå på tillsammans. I år fick jag istället gå på hans begravning dagen innan min födelsedag. Det var så himla sorgligt. 

Vilka länder besökte du?
Bara Sverige. Har grämt mig lite tidigare i år över att det inte blivit någon utlandsresa – för att sedan inse att en har det lite för bra om en tänker att regelbundna utlandsresor är något av en självklarhet! Blir lite irriterad på mig själv, haha. Men med det sagt hoppas jag på att få lämna Sverige gärna en och två gånger nästa år. 
I år har jag i alla fall haft glädjen att få besöka ungefär halva Sverige, från Gällivare till Göteborg. 

Bästa köpet?
Mina stabila klassiker–trosor från New Body. De är sjukt osexiga och stört sköna att hoppa i på kvällen, när jag duschat efter träningen. De plus morgonrock är min bästa innan läggdags-outfit. 
Tröjan nedan, från Monki, skulle kunna vara en konkurrent om titeln eftersom jag aldrig fått så många komplimanger för ett plagg tror jag?! Men så kom jag på att jag fick den av mamma. 
(Måste verkligen ha köpt lite grejer i år om det här är de bästa sakerna jag kan komma på.)

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Förutom personer i min närhet är det nog träning, dans, musik, konserter och Smilla som skänkt mig mest lycka. Och Tärnaby under påsken var riktigt snällt mot mig. 

Saknade du något under år 2016 som du vill ha år 2017? 
Trots det jag skrev ovan så skulle inte en utlandssemester vara helt fel. Och de där magrutorna jag gav ett nyårslöfte om att skaffa kan gärna få komma till mig, haha. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Andats fjälluft. 


Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat. Hatat på min kropp. Fipplat med telefonen. 

Favoritprogram på TV? 
SKAM. Tänk att det krävdes en norsk ungdomsserie för att jag skulle börja följa något!

Bästa boken du läste i år?
En tryckare på Blue moon bar av Hanna Hellquist. Det är ingen roman utan en krönikesamling, men jag älskar varje text! Jag känner igen mig så mycket i det mesta Hanna skriver om.

Största musikaliska upptäckten?
Jag har nyligen fått upp ögonen för Solen, som jag längtar efter att få avnjuta live under Umeå open i mars. Susanne Sundfør slog mig med häpnad under årets Umeå open!

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Att jag fick pris för Årets sportreportage under Gratistidningarnas branschgala. Jag hade aldrig i mitt liv kunnat föreställa mig att jag skulle vinna ett pris för ett sportreportage jag skrivit. 

Största framgång på det privata planet?
Att jag kommit till insikter med vad jag vill och inte vill ha ut av livet. Kan/vill nog inte uttrycka det mer konkret än så. 

Största misstaget?
Har inte gjort några ödesdigra misstag, men jag gjorde ett val tidigare i höst som jag nog hade gjort annorlunda om jag fick. Ursäkta att jag uttrycker mig luddigt, men vissa saker går liksom inte att skriva i ett forum där jag inte vet vilka som tar del av.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med 2015: Mycket, mycket gladare. Om mitt sinne hade natt i fjol har det haft dag i år. Jämfört med alla andra år har jag nog varit medelglad. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Kokain!
... skoja ba. Snarare mat. Och öl. Välinvesterade slantar. 

Något du önskade dig och fick?
Ett gladare sinne! Tjoho!

Något du önskade dig och inte fick?
En miniko och en ökenrävsunge. I födelsedagspresent kanske?

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag var i Lycksele och firade med att bjuda på en skitfin tårta, käka middag med familjen och sedan slå klackarna i taket på hotellet. En bra födelsedag, helt klart. 


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En sugar daddy? Nej, nu känner jag att svaren börjar spåra ut. Men mer pengar hade faktiskt varit kul. 

Vad fick dig att må bra?
Att träna. En ska inte underskatta endorfinernas påverkan.

Vem saknade du?
Johan och mormor. Det spelar ingen roll hur lång tid som går, jag kommer alltid sakna dem. 

De bästa nya människorna du träffade?
Det känns som att jag inte lärt känna några fler än de jag dejtat (och slutat dejta). Nästa år ska jag ha som mål att börja umgås med fler människor. 

Mest stolt över?
Att jag sprang en halvmara under två timmar, trots att magen kajkade ihop med några kilometer kvar. 


Högsta önskan just nu?
Med risk för att låta som en fröken Sverige-kandidat: Att alla krig och all terrorism ska upphöra. Samt att någon ska komma fram till att någon räknade rösterna i det amerikanska presidentvalet fel och att Donald Trump därmed inte får tillträda som USA:s president.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Som jag tidigare utlovat: Bli ännu mer besvärlig. 

2 kommentarer:

mami sa...

Ingenting är så bra så att det inte kan bli bättre så vi hoppas på ett fantastiskt 2017! Trevliga aktiviteter är ju redan inbokade :)

Anna sa...

Mami: Ja, jag längtar redan till vår helg i februari! <3