söndag 1 januari 2017

2016 fick ett mumsigt och mysigt avslut

Det kändes snudd på symboliskt att fira nyårsafton på Lyckan igår, efter ett år då jag hittat tillbaka till välmående. Och det blev sannerligen ett glatt avslut på 2016 och en fin start på 2017 där ute! 

Aftonen ägnades framför allt åt att äta och dricka fantastiskt gott. På menyn stod gratinerad hummer, följt av tapas och slutligen gratinerad frukt med nougat och valnötter. Lisa hade valt ut smarriga viner till rätterna och redan innan maten poppade jag champagne, för att jag helt enkelt var sugen. Min inre Edward Blom jublade över allt detta gott!

Som att det inte vore nog med att få frossa i god mat så fick jag göra detta i ett så himla härligt sällskap som berättade roliga anekdoter, visade stort engagemang i mitt nyårsquiz och bara var allmänt trevliga. 
Strax innan tolvslaget snörade vi på oss Icebugsen till våra långklänningar (okej, vissa körde med byxor och odubbat) och traskade ner till isen för att välkomna 2017. Det var väldigt stämningsfullt att stå där i mörkret och se – men inte höra – alla fyrverkerier som avfyrades inne i stan och den rök de lämnade efter sig. Fast alla vackrast var den stjärnklara himlen. 

Denna nyårsskildring blev visst en kavalkad av superlativ, men jag är så genuint glad över hur fin denna nyårsafton blev. Jag är också glad över att jag mått så bra idag. I fjol hade jag en sån himla ångest på nyårsdagen och tyckte att allt kändes meningslöst. Idag har jag snarare känt att det finns så många möjligheter i livet. 

Gott nytt 2017! Jag hoppas att det är ett snällt och samtidigt spännande år som ligger framför oss. 
Strike a new years eve pose! 
Jag återanvände fjolårets klänning i år, den känns ju faktiskt som gjord för nyårsafton. 
Av allt gott vi åt igår kväll var förrätten det allra godaste. Hade gärna klämt i mig några humrar till själv...
Varmrätten var svårfångad på bild, eftersom den bestod av så många smårätter. Vi dukade upp alltifrån löjromspizza och räkor till trattkantarellrisotto och halloumi med topping. Mumma!
Sofia hade hittat på efterrätten själv. Ett mycket gott påhitt!
Tjusiga tjejer.
Det nya året inleddes med ufoballongsläpp.
Och jag försökte sätta någon nivå för livsnjuteriet. 
Väl inne igen värmde vi oss framför brasan. Mycket mysigt.

Inga kommentarer: