tisdag 15 maj 2012

Det mest fängslande jag sett på länge

Nu har jag äntligen sett Nyckeln till frihet (eller the Shawshank Redemption, om man vill vara lite mer internationell gångbar)! Jag såg den faktiskt redan igår men då hade jag för fullt upp att blogga om felbokningar och snikkärringar att jag inte hann nämna det. 


Hur som helst. Jag förstår varför filmen toppar IMDb:s topplista. Den följer verkligen dramaturgins alla regler. Ni vet den där valfiskmodellen man ritade under dramaturgilektionerna i skolan? Den kan man verkligen applicera på Nyckeln till frihet, från stjärtfena till huvud! 


Förutom att den är ett dramaturgiskt skolexempel satt jag och snyftade på mer än ett ställe under filmen. Kanske inte säger så mycket eftersom jag smyglipar till i stort allt utom Eddie Murphy-rullar (som jag istället stortjuter över att de ens fått produceras) men det var verkligen en fin film. Väldigt, väldigt fängslande (!). 


Nu ska jag fortsätta beta av de filmer på IMDb Top 250 som jag ännu inte sett. Någon som har ett tips på en film jag bör prioritera?

6 kommentarer:

Elvira sa...

Albert Nobbs och We bought a zoo (:

Elvira igen sa...

Som inte finns med på listan, men sevärda. We bought a zoo om du vill ha lite feel good. Albert Nobbs, Glenn Close gör en grym skådespelarinsats

Anna sa...

Elvira: Tack för tipsen! De ska jag skriva upp på min egna lista :)

Mariélle Norbäck sa...

Jag såg 12 monkeys för några veckor sedan. Helt ok film, om inte annat är Bruce Willis trevlig att titta på. :)

Mariélle Norbäck sa...

PS. Vill du se en riktig kanonrulle ska du se Rosemary's baby!

Anna sa...

Mariélle: Hehe, jaså du gillar honom? Får väl kolla upp vad det är för film, har aldrig hört talas om :)
Rosemary's baby måste jag garanterat se, det har liksom aldrig blivit av. Tack för tipsen :)