söndag 22 december 2013

Med önskan om en fröjdefull jul

"I år ska jag ha köpt alla julklappar innan december", tänkte jag i höstas. Precis som jag tänkt de senaste åren. Lika förbannat stod jag i långa köer igår för att göra de sista inköpen. Precis som jag gjort de senaste åren. 

Nåja. Jag får åtminstone ge mig själv att jag var otroligt organiserad och färdig innan klockan slagit 13 igår. Och då hetsade jag inte ett dugg, utan hann till och med sitta ned och dricka en kaffe i tjugo minuter. 

Nu har alla omsorgsfullt inslagna paket levererats till Lycksele och själv åker jag ut på landet i Vännäs-trakten imorgon för att fira jul. Må det bli en fridfull högtid nu, för december har varit en jobbig månad. Mycket roligt har förvisso hänt de senaste veckorna, men jag har mest känt mig stressad och pressad – – trots att jag låtit julstöket få bli vad det blivit. 

Hoppas ni får en fin jul också! Här får ni tre julkort från mig: 
Årets julgran har blivit en historia för sig. Marodören, som kan anas där i bakgrunden, har betraktat den som världens största leksak och därmed ser granen ut som skit. Sedan vi satte upp den i tisdags har vi fått rikta och pynta om den tre gånger. Nu orkar jag inte mer. Nu får polkagrisstänger skrota runt hela lägenheten och toppstjärnan hänga på sniskan. Nästa år får det bli en riktig gran – en riktigt, jäkla stickig sådan. 
Julklapparna till andra har legat väl undangömda, eftersom Marodören inte skonat de heller från sina klåfingriga tassar. Klapparna ämnade för mig och Johan ligger däremot under granen, säkerligen med lite söndertuggade hörn. 
Det slog mig ikväll att vi bakade stora pepparkakshjärtan för några veckor sedan, som inte hade garnerats. Nu hänger de dock på plats, piffade och klara. Märk väl att det är ett pepparkakshus där i mitten. 

2 kommentarer:

Emma G sa...

Vilket julmys! trots en halvförstörd gran ;) Hoppas ni får en trevlig jul så ses vi på nyår om inte innan! :)

mami sa...

Å vilka fina pepparkakor! Verkar som Smilla brås på sin matte när det gäller paket :) Ha en fin jul alla tre - fast vi hörs ju innan julafton! Kram