tisdag 20 januari 2015

Tankar om träning

Kalle Zackari Wahlströms träningsfilosofi, som han berättar om i klippet nedan, stämmer väldigt väl överens med min egna: Min kropp behöver röra på sig för att må bra. Men för att det inte bara ska bli något nödvändigt ont måste träningen vara förenat med glädje och åtminstone stundtals utmanande! Tråkig träning går bort då det krävs så mycket viljestyrka att utföra den så att all energi går åt till det.

Och när det gäller mat äter jag en kompromiss mellan det jag är sugen på och det kroppen mår bra av. Jag vet att det inte är nyttigt att äta chips varje dag, men jag vill njuta av det med jämna mellanrum (märk väl: Njuta av det, inte unna mig. "Unna" är ett av de fulaste orden jag vet i matsammanhang, men mer om det en annan gång).

Ibland kan det vara svårt för mig att tillämpa denna träningsfilosofi när en hela tiden pumpas av bilder på de "perfekt tränade kropparna" och "peppande" citat om att "love doesn't need handles", men då försöker jag gå påminna mig om vad som är viktigt: Att må bra.


Ps. Jag längtar tills nästa säsong av Svett & Etikett släpps!

Inga kommentarer: