måndag 19 januari 2015

Ytterligare en het idé

För någon vecka sedan skrev jag om att jag funderade på att sadla om till bastuvärd. Nu har jag dock fått en ännu bättre idé: Att öppna en bastumötesplats (höll på skriva "bastuklubb", men det är ju en lite annan verksamhet än vad jag tänker mig)!

Efter lördagens skidpass åkte jag till gymmet för att basta (det gäller att utnyttja gymkortet även när en kör utomhusträning). Oftast brukar jag vara helt ensam i gymbastun och kan fläka ut mig vitt och brett, men i lördags satt det faktiskt en äldre kvinna där när jag klev in. Vi hamnade genast i samspråk, pratade om skidåkning, knäskador, världsläget, klimatförändringar och hur härligt hon tycker det är att vara pensionär. Efter dryga halvtimmen i värmen var jag tvungen att ursäkta mig eftersom jag skulle iväg på middag. När jag sedan vandrade hemåt slog det mig hur härligt det skulle vara med att ha ett kvinnoseparatistiskt forum i bastumiljö, att under avslappnade former kunna småprata, utbyta erfarenheter och diskutera större frågor i värmen. 
En har ju hört om hur män i högre positioner tar beslut i bastumiljö (gärna över huvudet på icke-manliga kollegor i partier och styrelser), så varför inte claima den platsen? 

Jag vet att det är en genialisk idé, men vill någon sno den är ni fria att göra det! Men då ser jag gärna att det är någon i Umeåområdet som gör det så att jag kan vara med på invigningen.

1 kommentar:

mami sa...

Låter som en bra idé! Det vore nåt:)