torsdag 28 november 2013

Glädjerus som måste komma ut

Igår såg (och hörde!) jag Oskar Linnros tillsammans med mamma. Det var faktiskt hon som frågade för någon månad sedan "Anna, kan vi inte gå och se Oskar i november?", men jag var inte sen att säga ja. Var på hans konsert på PDOL för tre år sedan och då var han fantastisk. Likaså igår. 

Framför scenen igår stod ett gäng tonåringar – och så jag och mamma, förstås! Trots att till och med jag fick en släng åldersnoja när jag tittade mig omkring innan Oskar klev på var det antagligen jag och mamma som dansade mest och sjöng högst i klungan. Jag förstår inte för mitt liv hur man kan stå eller sitta still när man är på konsert, om artisten på scenen framför en är bra. Livemusik gör mig glädjerusig och jag skulle antagligen få en knäpp om det inte fick komma ut.

Konserten var jättebra som sagt, det var bara synd att publiken var något stel. Tur för mig att jag hade sådant ypperligt sällskap att avnjuta vacker musik med!
Gårdagens bästa låt? Jag vet att det är ett tråkigt, förväntat val men jag måste ändå välja Från och med du. Kommer fortfarande så väl ihåg när jag hörde låten för första gången i en lägenhet i Skanstull – passande nog! – den 7 maj 2010. Absolut en av mina topp tio bästa låtar på svenska.

2 kommentarer:

mami sa...

Oskar var superbra, likaså mitt fina sällskap! Otroligt vad ungdomarna var loja och stela, inte alls på hugget som oss :D

Anna sa...

Mami: Nej, de har minsann en del att lära från oss erfarna ;)