måndag 9 februari 2015

Eat, train, laugh – repeat.

Helgen som gick blev en härlig mix av skidåkning, god mat och humor. Efter lördagens skidtur (utelämnar detaljer om den eftersom det känns som att skidåkningen är det enda jag tjatar om numera) träffades vi ett glatt gäng på It's only rock'n'roll för att dricka öl, äta burgare och surra. Kort efter att vi ätit färdigt drog ställets stand up-kväll igång med tre komiker av varierande kvalitet. Allra bäst var Lisa Eriksson som med stor cynism skildrade sitt miserabla liv. Googlade henne igår och såg att hon vann pris som Årets nykomling på Svenska stand up-galan i fjol – jag förstår varför! Får ni chans att se henne tycker jag att ni ska göra det. 

Och efter gårdagens skidtur bar det av till Gotthards krog för en middag på tu man hand med Johan. Vi valde en trerättersmeny med sydkoreanskt tema: Sotad lax till förrätt, sönderstekt grissida (höll på bli en freudiansk "grisslida" där) till huvudrätt och slutligen sesampudding med tesorbet till efterrätt. Så gott! 
Fast tyvärr levde Gotthards inte riktigt upp till Viktoria-nivå (restaurang Viktoria var föregångaren till Gotthards, enkelt förklarat) denna gång. Kommer dock ge stället fler chanser, för det var som sagt väldigt smakligt ändå!

Efter att jag ätit mig proppmätt begav vi oss vidare för att se Kodjo Akolors föreställning Brott mot jantelagen. Den var helt okej rolig, men han lyckades tyvärr inte riktigt leva upp till mina förväntningar. Den här helgen var Lisa Eriksson roligare helt enkelt!

Hela gårdagskvällens upplevelser var förresten Johans julklapp till mig. Uppskattar verkligen sådana presenter, när jag får göra något roligt/spännande/mysigt och allra helst med den som gett bort presenten. Om två helger är det dags för Johan att utnyttja en julklapp han fick med middag + föreställning. Det var inte jag som gav honom det, men turligt nog får jag hänga med på den presenten. Jag klagar inte precis.
I lördags rådde det drömväder ute i spåret. Ångrar nästan att jag inte åkte längre än vad jag gjorde.
Det var inte riktigt samma ljusförhållanden under middagen och föreställningen igår kväll, så allt jag har att erbjuda är en samling gryniga bilder. Håll till godo!

Inga kommentarer: