tisdag 24 februari 2015

Sliten och konstant hungrig

Jag är så himla sliten i kroppen just nu. Även om jag är långt ifrån att träna på någon extremnivå är jag rätt säker på att det är just träningen som satt sina spår. Jag antar att jag helt enkelt inte är van. 

Johan var gullig ikväll och bjöd med mig på en duobehandling på Iksu spa, med kurbad och massage. Då jublade den onda kroppen kan jag meddela! Massagen var dock på gränsen till för mysig – jag behöver lite hårdare nypor! Ska försöka få en tid innan Vasaloppet hos massören jag var hos i våras som fick mig att skrika rakt ut av smärta. Hon visste hur man bearbetade muskelknutar hon. 

Något annat som träningen har medfört är att jag är konstant hungrig. Ja, till och med hungrigare än vad jag är i vanliga fall! Det känns som att mina kollegor kollar lite konstigt när jag äter frukt/yoghurt/mackor konstant mellan klockan 14.30 och 16.30 på eftermiddagarna. Måste försöka hitta nåt lite mer mättande att äta till mellanmål, för det är väl kanske inte helt schysst att länsa fruktkorgen på egen hand antar jag. Någon som har något förslag? "Nötter" godtas inte som tips.

4 kommentarer:

Elvira sa...

Bananbröd funkar rätt bra :) Det är inte sött, som en skulle kunna tro.

Anna sa...

Elvira: Lät spännande, det har jag aldrig testat! Har du länk till något bra recept du brukar använda dig av? :)

Elvira sa...

http://mittkok.expressen.se/recept/idas-bananbrod/
Solrosfrön går att byta till nötter eller pumpafrön om du vill, och sedan kan du experimentera lite med mängden honung om den känns för söt. Har också läst att vissa använder mandelmjöl och kokosmjöl, och kryddar med kanel eller vanilj, men det har jag inte provat ännu.

Anna sa...

Elvira: Tusen tack för tipset! :)