fredag 20 februari 2015

Snabba hästar och heliga kor

Med risk för att inte framstå som så unik jag vill vara: FASEN, VAD JAG ÄLSKAR FREDAGAR!

Det finns ett särskilt skimmer över ögonblicket när väckarklockan ringer lite extra tidigt på fredagsmorgonen. Okej, nu ljög jag eftersom väckningsögonblicket i princip alltid är en aning chockartat och hemskt, men just efter att jag kravlat mig ur sängen på fredagar uppstår i alla fall ett pirr. Ett pirr av vetskapen om att det snart kommer två dagar av frihet.
(Haha, nu låter det som att jag hatar mitt jobb vilket jag verkligen inte gör. Men dagarna blir ju en smula begränsade över att en har en plikt att befinna sig på ett visst ställe i nio timmar och då är det ju välkommet med ett litet avbrott.)

Det blir väldigt få after workar på fredagar för min del numera eftersom jag har ridlektion direkt efter jobbet på fredagar. Fast å andra sidan har ju ridningen blivit som min after work. Jag gillar det verkligen, att få teama ihop med en stor häst för nittio minuter. Min fredagskompis just nu heter Lucifer och den lilla djävulen försöker bita mig varje gång jag rör vid hans sadel. Men annars är han hur rar som helst och väldigt snabb. Vi är ett bra team, han och jag.

Min andra fredagskvällsrutin är att ligga på soffan, käka chips och se På spåret. Som tillvaron är just nu hinner jag inte se varken tv eller film andra kvällar så just det traditionella fredagsmyset har blivit lite utav en helig ko. 
Fast nu är ju På spåret slut för den här gången, så jag vet inte riktigt vad som ska få göra mig och chipset sällskap framöver? Inte blir det då Let's dance i alla fall, då stannar jag hellre i stallet hela kvällen och mockar skit.

Nu är det förresten dags för min sista fredagsrutin: Att ta en tidig kväll! Imorrn väntar... Ja, det förstår ni säkert redan så det är inte ens lönt att jag skriver ut "skidåkning".
Jag haffade Smilla nyss för att ta en bild som kunde illustrera hur mysiga jag tycker fredagar är. Fast hon verkade inte tycka det var särskilt mysigt att bli invirad i en filt med matte.

2 kommentarer:

mami såklart sa...

Vilka sötnosar!! Nästa fredag kan du ju mysa genom att baka massor med gott inför din stora fikabjudning på lördag:) Bra tips va?

Anna sa...

Mami: Jag antar att det blir nå sånt! Tack för tipset! ;)