söndag 15 januari 2017

Duktig flicka

Lite nu och då får jag höra från omgivningen att jag är så duktig som tränar och har mig. Ibland svarar jag bara "tack", ibland förklarar jag att jag tycker det är så pass roligt att träna att det inte är någon uppoffring utan snarare luststyrt.

Men idag, då jävlar var jag duktig! Jag hade planerat in en skidtur, men när termometern visade -15 grader rann motivationen av mig. Det är inga större problem att åka skidor i -15, men då jag transporterar mig till och från skidspåret på cykeln krävs det en del klädplanering för att genomföra ett pass i de här temperaturerna. Till slut tog jag ändå mod till mig – och mycket kläder på mig – och trampade iväg. 
Väl ute i skidspåret var jag väldigt nöjd över att jag tog mig ut. Det var en riktigt magisk vinterdag med solsken, klarblå himmel och glittrande snö. Själva skidåkningen gick sisådär, men det var ju i alla fall klart roligare och mer uppfriskande än att stå i stakmaskinen på gymmet. 

När jag sedan skulle cykla hem igen var mina överdragskläder iskalla, vilket resulterade i att röven sved av kölden medan fingrarna domnade bort av densamma under cykelturen. För att inte gå under i kylan tänkte jag om och om igen: Nu är du duktig, Anna. Det värmde gott.

2 kommentarer:

mami sa...

Oj så fint & härligt, ja förutom kylan då förstås....
Vi hade också planerat att åka skidor men det blev "bara" en promenad, fast en längre sådan.
Du är duktig(are) du :)

Anna sa...

Mami: Det är faktiskt ingen tävling (hur konstigt det än låter att höra det från en som tävlar i allt, hehe)! Skönt med en promenad också, åtminstone om en har sällskap!