fredag 7 juni 2013

Ljud som förgyller tillvaron

Från och med i onsdags kommer bästa podcasten Värvet ut två gånger i veckan. Tack och bock säger jag (men har redan abstinens efter att ha lyssnat klart på Liv Strömquist-avsnittet någon timme efter att det släppts)! 

Och om två veckor har äntligen Sommar i P1 premiär! Radiohöjdpunkten of the year. Sommaren är med andra ord (snart) räddad ur intressantasakerattlyssnapå-synpunkt. 

Vilka sommarpratare jag ser mest fram emot? Carolina Gynning, Kristian Gidlund, Maria Sveland, Malik Bendjeloull, Elin Kling och Schibbye-Persson. Och så nämnda Liv Strömquist, förstås. 
Men det nästan mest underbara med Sommar i P1 är att det alltid finns favoritskrällar. Förra året föll jag till exempel pladask för bagaren Sébastien Bouder

Har du några förhandsfavoriter inför årets SiP1?

2 kommentarer:

linnea sa...

Jag räknar krampaktigt sekunderna tills på lördag! Årets höjdpunkt är ju då man hör signaturmelodin för första gången, en sån fröjd. Jag tror att Jonas Gardell kommer starta upp med en hög ribba, åtminstone hoppas jag det. Jag tycks minnas att förra årets bästa var Märta Tikkanen, Heidi Andersson och Jo Nesbo, hoppas du inte missade någon av dem!

Anna sa...

Linnea: Alltså, som jag minns det lyssnade jag slaviskt på Sommar i fjol och missade inte ett enda avsnitt. Ändå kommer jag varken ihåg Jo Nesbos eller Märta Tikkanens program? Måste lyssna på inledningen av de för att se om minnet kommer tillbaka.
Och ja; jag hyser också en hög förhoppnings om Gardells inledande program :)