onsdag 8 januari 2014

Trist start på året

Jag är numera arbetslös. I tre dagar har jag varit utan jobb och jag är redan obeskrivligt utled på situationen. 
Men! Jag försöker åtminstone ha en aktiv arbetslöshet. Jag önskar att jag kunde säga att min aktiva arbetslöshet innefattar fyra timmar på gymmet dagligen, men tyvärr ger mitt hälsotillstånd inte utrymme för det just nu (igår när vi dukade bort middagen utbrast Johan plötsligt "Blir du andfådd av att ställa in i diskmaskinen???" Då förstår ni hur illa det är ställt med min kondition i nuläget, haha). Däremot försöker jag ta tag i sådana där hushållssysslor som annars aldrig lämnar tankestadiet. 

Mitt "stora" projekt just nu är sovrummet. Eftersom folk vanligtvis inte uppehåller sig där inne när de hälsar på har det rummet blivit lite extra försummat. Tänk avlastningsplats. Men nu ska det bli städat, ljust och fräscht har jag tänkt.
Igår rensade jag bland annat garderoben (okej då: Tre hyllplan i garderoben), vilket gjorde en otrolig skillnad. Synd bara att ingen ser hur fint det blev, eftersom att absolut ingen kollar i ens garderob när de hälsar på. 

Ikväll tänker jag däremot ta ledigt från mina hemmasysslor och gå på restaurang med Sandra. Sist vi skulle dricka vin tillsammans hade hon gjort ett gravidtest samma morgon, vilket ledde till att jag fick dricka vin själv. Typiskt orutinerat. Men ikväll däremot blir det ett vinglas åt oss båda!
Eftersom ingen kikar in i garderoben när de är på besök kan jag ju istället slänga upp en bild här över resultatet. Om inte annat kan det vara kul för mig att kolla tillbaka på om en månad, när kaoset återigen är ett faktum...
Har för övrigt ett ypperligt "dagledighetssällskap" nu, i form av Smilla. Såhär låg hon för en stund sedan – nu har hon flyttat ned till mitt knä!

5 kommentarer:

mami sa...

Inte illa vilken ordning och reda du har fått i garderoben! När du är klar med dina sysslor som du inplanerat är du välkommen hem till oss :)

Ann sa...

Ja du Anna, du kan få mycket jobb framöver, vi får nog boka in oss på någon lista.
Förresten, sov Smilla middag efter att ha käkat upp musen?

Kram!

Anna sa...

Mami: Om jag inte missminner mig helt så var det faktiskt du som lovade att komma hem till MIG och leka personlig assistent efter jul. Såå – kan du komma hit nästa vecka tror du? ;D
Ann: Oj, vad har jag nu ställt till med? Menar förstås att jag är jätteupptagen och inte alls vet hur jag ska hinna med saker och ting...
Musen är för övrigt kvar, tror mer att hon lade sig där för att få uppmärksamhet genom att se söt ut :D
Kram på dig!

mami igen sa...

Är det verkligen en personlig assistent du behöver? Tror att en arbetsledare kanske skulle passa bättre? ;)När ska jag komma?

Anna sa...

Mami: Jag råkar vara en alldeles utmärkt arbetsledare, så just det klarar jag mig utan :D