torsdag 2 januari 2014

Kort om året som gått

Gott nytt år hörrni! Hoppas ni hade en gnistrande nyårsafton. 
Jag tänker strax berätta lite om min, men först ska jag sätta punkt för 2013 med en liten årssammanfattning. Planen var att göra en "ordentlig" årskrönika innan årsskiftet, men så spenderade jag slutet av året i sjuksängen... 
Nåväl, är glad att slutet av det gångna året inte speglade år 2013 i stort!

Gjorde du något förra året som du aldrig gjort förut?
Ja! Varit sjukskriven från jobbet, dykt med hajar, sett en golftour live (och till och med uppskattat det) och blivit med katt. För att nämna några av de händelser jag kan dra ur minnesbanken. 

Hur har ditt 2013 varit?
Min första tanke var att utnämna det till ett mellanår. Men så funderade jag ett varv till och kom fram till att det varit fantastiskt! Under 2013 var jag förskonad från dödsfall bland mina nära och kära. Två för mig väldigt viktiga personer återhämtade sig från cancer och fastän friskförklaringarna ligger långt fram i tiden kände jag en sådan lycka när jag fick veta att den där vidriga sjukdomen inte längre finns i deras kroppar. 
Jag har under ytterligare ett år haft ynnesten att vakna bredvid den person som får det att pirra i magen och den kärlek jag känner för honom är dessutom besvarad, om jag förstått saken rätt. Till det har jag skrattat så att tårarna runnit flera gånger om och känt tacksamhet för att mina vänner är just mina vänner. 
Då känns det dumt att klaga på år 2013. 


Blev du kär i år?
Jag var kär när året startade och lika kär när det tog slut!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
Den 12 oktober, när vi fick hämta hem vår lilla Smilla. Tänk, vilken stor lycka som kan rymmas i en kattunge!


Vad är din största framgång 2013?
Ärligt talat har jag inte känt mig så framgångsrik. Tyvärr. 

Bästa köpet?
Smilla, förstås! På det mer materialistiska planet är jag väldigt förtjust i en tröja med cowprint som jag haffade i Dubai.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat! Hehe.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj, mina vänner och min sambo. De gör mig glad för jämnan! Att se uppslutningen under antinazistdemonstrationen i september gjorde mig även lycklig och stolt över att vara Umeåbo! Och – med risk för att framstå som tjatig – har Smilla gjort mig oerhört glad under den senare delen av 2013.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Britta Persson – Baby no name och Veronica MaggioHädanefter. Samt Petra Marklunds och Magnus Carlsons version av Fix you.


Vem har du umgåtts med mest?
Min syster, VD – och Johan, förstås. 

Har du haft ett förhållande under 2013?
Ja! 

Vart reste du under 2013?
Till Dubai. Inom landet: Sundsvall, Stockholm, Jönköping och Uppsala. 


Är det något du saknat år 2013 och vill ha 2014?
Ett fast jobb! Mer lugn och ro vore också skönt.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jobbade under dagen, bjöd på fika under kvällen och till sist laddade jag mentalt inför knäoperationen jag skulle genomgå dagen därpå.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Om jag hade tillåtit mig att vara sjukskriven lite längre och uteslutande fokuserat på rehabträningen kanske mitt jävla knä skulle vara lite bättre vid det här laget. Och så hade jag önskat att mina nära vore mer förskonade mot diverse sjukdomar... 

Vem saknade du?
Johan och mormor. De fattas alltid!

De bästa nya människorna du träffade?
Jag fattade tyckte för flera personer jag intervjuade under året, vilket jag tycker är bland det bästa med mitt jobb: Att jag (åtminstone emellanåt!) får träffa sjukt härliga människor. Dessutom har jag även träffat fint folk på fester och dylikt!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Samma sak som jag intalar mig i tid och otid: Det löser sig, trots att det ibland kan kännas motigt.

3 kommentarer:

mami förstås sa...

Hoppas detta år blir minst lika fint som förra året! Apropå framgångsrik - det är du varje dag genom att du finns till!! Kram

Anna sa...

Mami: Naaaw, vad snäll du är! :) Kram

mami igen sa...

Har du glömt vår lååånga cykeltur? :)