måndag 22 september 2014

Tillbaka på dagis

Temat för den gångna tjejhelgen i Gubbträsk var – kanske något otippat? – dagis. Men det fick vi först veta när vi kom fram i lördags förmiddag. Ann vallade oss ut i skogen, som för övrigt var fantastiskt fin i sin färgsprakande höstskrud, och gav oss instruktioner om att "plocka på oss saker som vi sedan skulle göra 'något' av". Vad detta "något" var mer exakt var ganska vagt, men så mycket förstod vi att det skulle pysslas.
I form av extremt opysslig människa var jag ärligt talat lite skeptisk mot denna aktivitet. Roligt var då att jag hade fel i mina förutfattade meningar och verkligen uppskattade skogspysslet! 

Sedan fortlöpte tjej-/dagishelgen med att vi bland annat målade en massa, vilket också var jäkligt skoj – min okonstnärliga ådra till trots. Tror fasen att jag måste köpa hem lite akrylfärger så att jag kan kladda loss fler gånger!
I sann dagisanda slocknade tre av oss också i köket vid 16-tiden i lördags och sov i över en timme. Nu förstår jag varför man var tvungen att ha eftermiddagsvila som småbarn: Det är ansträngande att vara ute i friska luften och att använda sin kreativitet. 
Fast såhär efter helgen känner jag mig utvilad och fylld av ny energi. Precis vad jag behövde!
Skogens stora storlek till trots var det krig om materialet. Det fanns nämligen små vovvar där som var väldigt intresserade av pinnarna vi plockade.
Resultatet av mitt pyssel. Jag kanske ska byta bana och satsa på arrangemang i naturmaterial istället..?
Mellan dagisaktiviterna hann vi förstås äta kring eldstaden också. Det är märkligt hur mycket godare allting blir när det tillagas över öppen eld.

3 kommentarer:

Ann sa...

Din min var oslagbar när du förstod att det var pyssel på gång, men det är inte dumt att prova något som man inte tror att man kan, ni ser ju resultatet som blev väldigt bra. Och vi fick ju röra på lite lämpligt och vara ute och ta vara på det härliga vädret. Kram

mami sa...

Fortsätt med dagispysslet, det blev ju ett jättefint resultat!
Ann är absolut en utomordentlig "dagisfröken":)

Anna sa...

Ann: Haha, har jag så dåligt pokerface? ;) Men det var som sagt superkul att få pyssla loss som omväxling. Tack återigen för en fantastisk helg! Kram
Mami: Visst är hon?! Hon borde starta någon kvällskurs i kreativt skapande för vuxna! :)