tisdag 30 september 2014

New York dag 7: I terrorns och SATC:s fotspår

Jag har ju inte summerat vår New York-resa klart än, så jag tänkte fortsätta med det nu såhär nästan en månad efter vår hemkomst (fan vad jag längtar tillbaka förresten!).

På den sjunde dagen vilade vi inte heller, utan då åkte vi till 9/11 Memorial för att se platsen där tvillingtornen stod innan terrorattacken 2001 och som nu rymmer ett gigantiskt minnesmärke i form av två stora vattenfall i hålen som tornen lämnade efter sig. Något förvånande var det en ganska bisarr upplevelse. 
Runt omkring de väldiga fontänerna stod nämligen människor och tog två olika typer av selfies: Antingen log de stora tandkrämsreklamsleenden med minnesmärket skymtande i bakgrunden eller så poserade de med fejkat ledsna miner med ena handen kupad runt en de av rosor som satts ut i inskriptioner tillhörande de av terrorattentatets offer som hade sin födelsedag det datumet (och så fort bilden var tagen frågade posören "få se, hur blev det?"). Både typerna av bilder kändes lika fel. 
Nog för att 9/11 Memorial är ett turistmål (det var ju därför vi var där), men ett turistmål som upprättats för att minnas och hedra tusentals döda. Då tycker jag att man kan visa lite respekt, vilket det inte kändes som att ovan nämnda typer gjorde. 

Nåväl.

Senare under dagen gick vi på en Sex and the city-sightseeing i miniformat på egen hand. Till att börja med åkte vi till Magnolia Bakery i West Village – samma bageri som syns flera gånger i serien – och köpte cupcakes som vi mumsade i oss i en park utanför. Jag trodde faktiskt att smaken på bakverken var överskattade, men där hade jag fel! De var faktiskt himla goda.
Efter det traskade vi bort till Perry Street och spanade in lägenheten som Carrie bor i. Jag tror dock att VD tyckte det var lite väl pinsamt turistigt för jag fick inte ta någon bild där utanför... 
Sedan var det slut på SATC-turen. Mycket bättre än att åka någon cheesy busstur, om ni frågar mig. 

Kvällen avslutade vi med att trycka i oss sliders på Pop @ Pod. Jag fick mitt hamburgerbegär stillat under den här resan, om jag uttrycker det så.
9/11 Memorial
One World Trade Center, skyskrapan som de bygger där det norra tornet tidigare stod.
Perry Street

Inga kommentarer: