måndag 8 september 2014

New York dag 5: Kärlek vid första ögonkastet

På onsdagen lämnade på Manhattan, för att utforska (en liten del av) Brooklyn över dagen. Innan vi ens hade hunnit fram till Brooklyn Bridge blev vi varse att vi kanske valt lite fel dag för en promenad – det var nämligen hett ute, minst sagt. När vi kom hem på kvällen kunde min klänning i princip stå av egen kraft på grund av dagens ständigt återkommande svettattacker, haha. 

Bron var kraftigt trafikerad av cyklister och andra fotgängare, men det var ändå en härlig känsla att flanera där och blicka ut över East River och stadsdelarna den sträcker sig mellan. 
Väl över på andra sidan hoppade vi på ett tunnelbanetåg (som jag höll på spy i på grund av överhettning) som tog oss till Williamsburg. Så fort vi kom upp från tunneln slogs jag av känslan: Här vill jag bo en dag!

Över Williamsburg vilade en charmig atmosfär, med inbjudande restauranger och caféer i varje gathörn, gatukonst var man än kollade, coola människor överallt och en rätt tillbakalutad stämning. 
Vi roade oss mest med att gå runt och kolla på allt detta och bara njuta av tillvaron. När vi passerade en nagelsalong dök vi in och frågade om de hade tid för en manikyr och joho då, det gick fint. 10 dollar kostade det att få klorna fixade: Skulle det vara samma prisbild i Sverige hade jag hängt på salong mest hela tiden. 

Vid skymningen satt vi nere vid vattnet och såg solen gå ner bakom Manhattans skyskrapor. Väldigt romantiskt, om en är lagd åt det hållet. Efter det knöt vi ihop säcken på en mysig, argentinsk restaurang med ljusslingor i träden där jag tryckte i mig en skirt steak fastän jag egentligen var rätt efter hamburgaren jag åt till lunch. Men det gick, eftersom köttbiten var så pass god! 

Om (när!) jag åker tillbaka till New York ska jag hänga mer i Williamsburg.
Det var lite klurigt att fota på restaurangen på grund av mörkret, men kände ändå för att lägga upp en bild så ni förstår lite bättre hur pass mysigt det var!

3 kommentarer:

mami sa...

Visa upp dina klor vetja:)

Sandra sa...

Ni ser verkligen ut å ha haft det jättebra :) Å vilken fin klänning du har på bilderna :D

Anna sa...

Mami: Jag har faktiskt en bild på våra klor som jag tog efter vi gjort manikyren. Fast det bör sägas att mina klor blev väldigt korta efter behandlingen...
Sandra: Ja, det var verkligen en fantastisk resa! Och tack, jag älskar den där klänningen! :)