söndag 7 september 2014

New York dag 4: På cykel genom Parken

Under vår tredje dag i New York ägnade vi oss åt att utforska Soho. Eller utforska Sohos butiker, om jag ska vara riktigt ärlig. I en second hand-butik hittade jag ett par fantastiska 70-talsjeans som kommer komma väl till pass under en temafest senare i höst. Shoppingturen avrundades med en löjligt god middag på Mercer Kitchen där jag avnjöt den bästa fläskkotletten jag ätit hittills. Och då har jag ätit många fläskkotletter i mina dagar... 

Av någon konstig anledning missade jag helt att dokumentera dag 3 i bilder, så istället hoppar jag skyndsamt över till dag 4. Då beslutade vi oss för att vila från konsumtionen och låta våra trasiga fötter läka, för att istället cykla runt Central Park. 
Alltså den parken! Sett till storleken är det svårt att se att det ens är en park, utan snarare halva Västerbotten fast med mer öppna ytor.

Den dagen var det så himla varmt att vår cykeltur till slut mest gick åt till att hitta skugga. Turligt nog fanns det ju mycket att vila ögonen på under tiden vi flämtade i skydd av ett träd. Roligast var en man som – iklädd speedos! – helt oblygt övade in någon slags ballroom dancing–koreografi med sin Ipad i handen. Under hela tiden jag och VD inmundigade en pizza till lunch dansade karl'n loss, vilket var i över en timme. Mycket underhållande!
Efter den lunchen förstår jag förresten varför de säljer pizza i slices i USA: Vi delade på en pizza, en tredjedel blev kvar och då var vi ändå spymätta. 

Nästan fem timmar tillbringade vi i Central Park och det var fem väl spenderade timmar. Om det sedan blev så mycket vila i värmeböljan, trampandes på en cykel lämnar vi däremot osagt.
Kan ni urskilja speedosdansmannen på den här bilden?

2 kommentarer:

VD sa...

Asså jag vill tillbaka! Det var så himla fint! :)
Och vilken otroligt normal gångstil det ser ut som att jag har ;)

Anna sa...

VD: MEN JAG MED! Som sagt, vi får spara ihop lite pengar några månader, sedan åker vi igen ;)
Ja, jag förstår att det kommer som en liten chock att se sin egen gångstil för första gången! ;D