söndag 15 mars 2015

Dagar som gör att man vill uppleva fler

Hur fin var inte gårdagen då?
Jag och Johan hade bestämt att vi skulle ta en dag på spa, men eftersom solen lyste in i sovrummet när vi vaknade ändrade vi oss. Det kändes liksom fel att häcka inomhus en sådan fin dag som igår. 

Istället promenerade vi, efter att ha legat och dragit oss lääänge, ner på stan. Först gick vi förbi Duå och köpte lite goda grejer och sedan traskade vi vidare till konstnärligt campus. Där köpte vi fika – mitt val föll på en gigantisk kanelbullesemmelwienerbrödshybrid – som vi inmundigade utomhus i endast t-shirt. Fatta! Endast t-shirt i mitten av mars! (Obs! Vi körde givetvis inte Kalle Anka-style, utan hade även byxor på underkroppen.)

Vi hade säkert kunnat sitta där mot solväggen tills solen gick ner, men till slut slet vi oss och gick in på Bildmuseet för att kika på de (för oss) nya utställningarna. Rafael Lozano-Hemmers interaktiva utställning A Draft of Shadows var himla häftig! I ett verk kan besökarna använda sin egen kropp för att ställa in radiokanal samt volym och i ett annat blinkar 100 glödlampor i takt med besökarens hjärtslag. Befinner ni er i Umeå tycker jag att ni ska pallra er förbi Bildmuseet och uppleva det. 

Senare, under kvällstid, lagade vi lyxtacos. Det vill säga att vi gjorde allt från scratch: Kryddningen, salsa, sås, picklad rödlök, tortillabröd... Köttet vi använde var njurtapp (vilket för övrigt är mitt nya favoritord). Jag hade aldrig smakat det förr och det var lite speciell smak, men tillsammans med allt annat blev det bara SÅ GOTT. Vi käkade framför Melodifestivalen och kort efter att det slutade somnade både jag och Johan i soffan. 

Så himla mysig dag! Eller, för att citera en okänd man vi träffade idag: "Det är sådana dagar som gör att man vill uppleva en dag till."
En härlig vårdag med han jag håller kär. Vad mer kan jag begära?
... Men det är klart, en jättebullhybdrid gjorde knappast dagen värre!
Den goda tacosen. Den kommer jag laga fler gånger!

2 kommentarer:

ami sa...

Fina bilder - och ni verkar ju haft en toppendag! Citatet var ju klockrent. Precis så kändes det igår efter en hel dag ute i det fina vädret. Våren är hääär :)

Anna sa...

Mami (antar jag att det ska stå): Ja, äntligen! :D