måndag 22 augusti 2016

Världens bästa träningstillfälle

Jag avslutade ju gårdagens inlägg med att rekommendera Tavelsjö halvmarathon, men jag kan ju gott rekommendera att vara med i vilket lopp som helst kom jag på!
Det finns ju många fina saker med att delta i lopp – att de är bra att ha som mål med sin träning har ni säkert hört tusen gånger. Jag håller verkligen med, men vill också framhålla att loppen i sig är världens bästa träningstillfällen. 

Tänk bara på det! Du har hur många som helst runt omkring dig som du kan se som träningskompisar/draghjälp, ofta står det människor och hejar fram dig när du börjar känna dig trött och så får du nästan alltid någon slags fikapåse när du väl gått i mål (i Tavelsjö bjöds vi på banan, Gainomax, kexchoklad och en Festis på tetra – hur bra?!). Vilket efter jobbet–pass en grå vardag kan erbjuda allt detta liksom?! 
Dessutom går loppen ofta längs efter någon fin sträcka, så en får en härlig sightseeing på köpet om en bara orkar se sig omkring. 

Så, om du någon gång varit det minsta sugna på att delta i någon form av motionslopp – anmäl dig! Du behöver inte vara übertränad för att vara med, du kommer ju få träning under loppets gång. Och tar du dig inte hela vägen i mål brukar en få en fikapåse ändå. 

Själv ska jag börja ladda både mentalt och fysiskt för Toughest om knappt en månad. Pepp!

Inga kommentarer: