tisdag 8 november 2011

Om andra dagen i Ubud - alltsa igar.

Vi kommer antagligen ha norra Europs mest valtranade vader nar vi kommer hem. Vi gar och gar och gar och gar och benen blir trotta men ogonen aldrig matta pa intryck. Det ar sa vackert har i Ubud. Visst finns det fula sidor ocksa men de avfardar jag lika fullt som "exotiska".

Ig[r vandrade vi ner till Monkey Forest och fick var naaaw-kvot fylld sa att det racker for hela resan. Vi sag stora makaker, sma makaker, bebismakaker (hog naaaw-faktor!), makaker som lekte, makaker som at, makaker som snodde saker av turister, makaker som hade matsex...
Tyvarr verkade aporna inte vara lika fortjusta i mig som jag var i dem. En apa bet mig langs hela armen (eller snarare nafsade. Jag blev livradd hur som.) och en annan satte sig pa min axel och slet mig i oronen. Han hann till och med dra loss ett orhange innan jag skakade av mig honom. Deras finmotorik ar det sannerligen inget fel pa.

Nar vi knarkat tillrackligt med sothet vandrade vi vidare till byn Nyuhkuning. Vagen kantades av prunkande vaxtlighet och hinduistiska statyer. Fint. Nar magen borjade kurra parkerade vi oss pa ett cafe dar jag bestallde in en efterlangtad kaffe. Bali coffee smakar i princip skit men det stillade mitt begar i alla fall.

Igar kvall blev vi forresten jagade av rabieshundar for forsta gangen. Exotiskt.

2 kommentarer:

mami - förstås!! sa...

Nafsande apor och rabieashundar - det låter ju jättenice... Du kunde inte låta bli att kolla min reaktion va? :-D

broder sa...

ni kan ju ta över efter steve irwin :D