måndag 2 juli 2012

Ett krav jag vill uppfylla

Förra veckan hade jag ett ganska långt telefonsamtal med en av de finaste människorna jag känner. Vi pratade om ditten och datten och någonstans mitt i detta samtal säger Ann till mig "sluta aldrig vara den du är". 
Jag blev så himla glad. 


Ibland får jag veta att elaka tungor säger att jag är falsk, tillgjord, snobbig eller något annat osmickrande. Det händer inte ofta, men det händer. Jag försöker bara låta det rinna av. Inte låta det röra mig i ryggen. Folk får väl tycka vad de vill, de känner ändå inte mig. Men jag kan erkänna att det känns. Vissa gånger som ett nålstick som lämnar huden, andra gånger som en trubbig kniv i hjärtat. 
Jag försöker trots allt göra så gott jag kan och då är det inte kul att uppfattas som oäkta eller dryg. 


Då är det bra mycket roligare att höra från människor jag verkligen bryr mig att de uppskattar vem jag är! Och ja, jag kommer fortsätta vara mig själv. Är det något livet har lärt mig är det att man aldrig kan tillfredsställa alla.

6 kommentarer:

mami sa...

Personer som inte tycker om dej för den du är tycker jag du ska undvika att umgås med. Troligtvis stjäl de bara en massa energi från dej som du hellre kan använda till sånt som gör dej glad. Fortsätt vara precis som du är, som Ann säger! Kram

Emma G sa...

Vilken smart person den där Ann :) Håller med och tycker du är en himla härlig person som är jätterolig att umgås med :) Tycker vi ska ta en fika snart igen!

Anna sa...

Mami: Jag umgås inte med sådana personer! Jag umgås bara med underbara människor som kanske tänker så ;) Kram
Emma: Ja, hon är minsann en väldigt klok kvinna :) Och jag tycker också vi borde ta en fika snart igen - väldigt snart! Tack förresten för dina fina ord. Du är också en härlig person Emma :) Kram

Robbelibobban sa...

No no no! Glöm det Anna. Absolut inte den Anna jag känner igen!!! Kasta de människorna åt sidan och titta på dom som verkligen bryr sig om dig! :)

h sa...

Jag tycker du verkar helt fantastisk! :) En sån som jag skulle Vilja vara.. Så det du!

Anna sa...

Robban: Åh, söt-Robban! Klart jag bryr mig miljarder gånger mer om de som bryr sig om mig - till exempel du! :)
Hanna:Tack snälla, rara du. Jag tycker du framstår som en jättefin människa (och det menar jag på allvar, ingen jag säger för att "vara snäll tillbaka"). Du behöver inte "vilja vara" fantastisk för det tror jag redan att du är! :)