söndag 8 juli 2012

Grillrök och grannfejd

En härlig sommarkväll avlöstes av ytterligare en. Igår kom nämligen VD på besök och vi grillade, spelade kort och åt efterrätt ute i den varma aftonen. Vi passade också på att sprätta en till flaska Nvy och Johan blandade suveräna mojitos. 


Tyvärr uppskattade en granne inte det hela lika mycket som vi. Helt plötsligt kom denna äldre herre ut på sin balkong och skällde för att vi "grillade varannan kväll på vår stora samling grillar och röken letade sig alltid in i hans lägenhet". Jag befann mig (turligt nog, kanske) på damrummet när han levererade denna åthutning, men VD och Johan upplyste honom om att vi minsann inte grillar så ofta som han påstod och att vi faktiskt bara äger en grill. Johan lovade även att vi skulle flytta grillen längre ut på gräsmattan nästa gång. Provokatören inom mig får däremot god lust att grilla ännu närmare balkongerna hädanefter... Blir less på äldre personer som riktar allt sitt agg mot oss yngre samtidigt som de inte vågar säga till jämnåriga grannar som också (i det här fallet) grillar. 


Nåväl. Förutom den händelsen var det mycket trevligt. Fast jag blir lite trött (!) på att jag är utmattad hela tiden numera. Kände mig som världens tråkigaste när jag somnade i soffan vid 1-snåret med ett glas rosé i handen. Dessutom blev det väldigt blött i soffan.
Ifall någon sitter inne på ett bra pigghetstips får den gärna dela med sig.
Igår var det jag som tog makt över grillen. Chipotlemarinerad fläskfilé fick bli kvällens huvudrätt!
I brist på färska jordgubbar slängde jag ihop en blåbärspaj. Tillsammans med lokalproducerad glass blev det riktigt mumsigt!
Mätta och belåtna!
... och så lite klädsamt konstiga.

4 kommentarer:

Idamari sa...

Du är så sjukt snygg,. Så glad att du är min kompis och att du var här idag. Kram

Jägmästare sa...

http://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/06/20/hanna-tanten-dar-uppe-hotar-ringa-polisen/

Läs detta!! Stämmer så bra med det du beskriver ;)

Emma G sa...

Haha alltså den sista bilden!! :) haha! Såg iaf väldigt mysigt ut med grillning. Tycker ni ska grilla varje kväll och se till att det röker ordentlig in till grannen ;)

Anna sa...

Idamari: Och du är så sjukt snäll! Och ja, sjukt snygg också för den delen :) Tack för att jag fick äran att hälsa på i din nya boning :) Kram
Thiger: Jag läser Hanna Hellquists krönikor slaviskt så jag har sett denna :) Tänkte dock inte på den i samband med min grannfejd, men du har i att den stämmer förjävla bra in på även detta scenario :D
Emma G: Visst är den läcker? ;) Vi ska nog göra det minsann, så du är välkommen på grillning vilken dag som helst ;)