onsdag 11 november 2015

Gamla grannar och fina fäder

Helgen som passerade var trevlig i ordets rätta bemärkelse. 
I lördags hade vi alltså en grannåterträff, med systrarna Thorns som bodde på Kopparvägen 2 samtidigt som vi bodde på 1:an. Jag räknade efter att det måste ha varit typ tio år sedan vi sågs samtidigt allihopa – mina syskon och Thorns-syskonen alltså – så det var lite spännande att sammanstråla efter all denna ocean av tid. 

Det visade sig i slutändan bli en väldigt avslappnad dag, som vi inledde med att leka på Fortet (och ja, jag och Linus bråkade också lite – men bara lite!). Sedan hängde vi hemma hos Erika där vi skrattade åt gamla foton, pratade minnen, spelade sällskapsspel och åt tacos. Kul att det var så enkelt att umgås trots alla år sedan sist!

I söndags följde jag med Linus och Lisa när de begav sig hem till Lycksele igen. Där överraskade jag pappa genom att vara med under hans farsdagsfirande – jag tror och hoppas att han blev glad över att jag dök upp!
Jag och mina syskon tog ut pappsen på restaurang, och han tog i sin tur med sig sin pappa (alltså min farfar) som dessutom fyllde 85 år i lördags. Så det blev lite utav ett hejdundrande firande i sin enkelhet. 
Jag är själv väldigt glad över att jag åkte till Lycksele om än det bara blev en snabbvisit, för det var en himla fin middag där jag slogs av hur kloka åsikter mina anfädrar faktiskt kan ha. Då kände jag mig lite stolt.
Syskonen Bergman och Thorn samlade på en bild. Det var inte igår minsann!
... och så bara syskonen Bergman. Fast det är inte så bara, när jag tänker efter.
Farfar och pappsen. Visst är de gölliga? 

Inga kommentarer: