tisdag 17 november 2015

När matlagningsbehovet briserar

I helgen hade jag ett sådant uppdämt behov av att laga mat, efter en hektisk vecka utan någon tid till att göra något mer avancerat än att steka på nåt. 
Så i fredags testade jag att göra en pizza på filodegbotten med sötpotatis och parmesan. Den blev väldigt god och väääldigt mäktig. Blev mätt på smaken innan jag var mätt i magen, om ni förstår hur jag menar. Jag tror att den kanske skulle lämpa sig bättre på ett buffébord eller liknande. 

Sedan, på lördagen, slog jag på stora trumman och bjöd över ett gäng kompisar på trerätters. Brorsan var här och hälsade på och med tanke på att han har kockutbildning var det perfekt tajming – bättre köksassistent hade jag fått leta efter, hehe. 
Middagen började med en vegansk skagenröra som jag varit sugen på att svänga ihop sedan jag såg receptet på den. Den blev riktigt bra måste jag säga, något jag definitivt kommer göra igen! 
Till varmrätt blev det en risotto fast på korngryn, med trattkantareller och rödbetor. Jag hade hämtat inspiration från den fantastiska rätten jag åt på Gotthards för någon vecka sedan, men tyvärr blev min variant ljusår ifrån lika bra. Inte alls särskilt god, om jag ska vara ärlig. Men nu har jag testat i alla fall och vet att andra gör den bättre. 
Slutligen åt vi en kladdkaka med karamelliserad mjölk och mjölkchokladcrisp till efterrätt. Den var satans god! 

I veckan äter jag inte riktigt lika festligt då jag testar en högproteinkost. Så fort mat förvandlas till "kost" blir det tråkigt att äta tycker jag, men jag försöker se det här som ett experiment på vad som händer när jag ändrar lite i vanorna. 
Under tiden samlar jag på mig nya recept som jag ska testa när matlagningbehovet briserar. 
Sötpotatispizzan. Härligt krispig, men snudd på för uttrycksfull.
Veganskagenröra på toast. Med bland annat tofu och avokado, istället för ägg och räkor.
Kladdkaka med chokladcrisp. Jävligt söt och drömmigt god. (Ja, jag utelämnade bild på risotton med flit, den såg faktiskt inte särskilt aptitlig ut heller.)

4 kommentarer:

Emma sa...

Allt var väldigt gott Anna! Tack för en härlig kväll :)
Kladdkakan var verkligen det godaste jag ätit!!

Anna sa...

Emma: Kul att du gillade den! Och tack själv för i lördags! :)

mami sa...

Den kladdkakan såg väääldigt god ut :)

Anna sa...

Mami: Har du tur kanske du blir bjuden på den någon gång :)