måndag 30 november 2015

What's my age again?

I lördags var jag ute på krogen. Jag var faktiskt inte särskilt sugen på att gå ut, men på något märkligt sätt tycks Emma och VD alltid kunna tagga igång mig. Eller dra ner mig fördärvet kanske är bättre ordval, haha. 
Innan vi gick ut förfestade vi bara vi tre och under kvällen frågade vi oss själva hur gamla vi är egentligen. Ibland känns det som att alla andra i vår ålder sitter hemma med sina barn eller ett glas vin, medan vi bara larvar oss. Men huvudsaken en har kul och trivs. Och det har/gör jag när jag är med dessa tjejer. 

När jag vaknade igår fick jag återigen anledning att ifrågasätta min ålder. Klockan visade 11.45 när jag slog upp ögonen – jag kan inte minnas sist jag sov så länge! Och bredvid mig i sängen låg Smilla och sov lika gott, hon som annars brukar kunna agera väckarklocka när hon är less på att underhålla sig själv. 
Jag försökte i alla fall göra det bästa av situationen (är inte riktigt bekväm med att vakna så sent, även om jag kanske behövde sova ut igår) och började stöpa en lussebullsdeg direkt efter frukosten. När de ljuvliga, gula katterna var gräddade och klara hade jag dock inte riktigt tröttnat på att stå i köket så då bestämde jag mig för att koka en bönchili som slutligen blev enchiladas. Jag lyckades få över Ingrid på middag, vilket jag blev väldigt glad över – det är ju mycket roligare att äta tillsammans med någon!

Adventspyntet som jag också hade tänkt få gjort igår hanns dock inte med, så det får bli morgonkvällens syssla. Då ska jag nog också försöka hinna baka en till omgång lussebullar, fast den här gången i en glutenfri och vegansk variant. Ska bli kul och se hur resultatet blir!
Okej, nu blir det matbilder igen, men det råkade bara bli så att jag fotade mina ätbara alster den här helgen. Och kom igen, vem vill inte se ett dignande fat med lussebullar? I år slog jag förresten en skvätt rom i degen – för att blir ju roligare med lite alkohol, eller hur var det nu?
Enchiladas med bönchili. Så gott! Vem fasen behöver kött när det finns sådana här rätter?!

3 kommentarer:

Mami förstås sa...

Mums:)

Brynte sa...

Ser sjuukt gott ut! Recept por favor!

Anna sa...

Brynte: Det var sjukt gott! :D
Här är receptet på enchiladas med bönchili: http://www.javligtgott.se/enchiladas-med-bonchili/
Vet inte om du ville ha lussebullsreceptet också, i så fall finner du det här: http://blogg.amelia.se/sotasaker/2010/12/09/lussekatter/