lördag 2 januari 2016

En bra början

Mitt 2016 inleddes i en säng, tillsammans med fem kvinnor, bubbel och sockervadd. En grym start på ett nytt år, om ni frågar mig!
Dessutom fick år 2015 ett riktigt bra avslut, då nyårsfesten blev riktigt lyckad. Vi var elva personer som firade hemma hos mig. Rätt trångt – men finns det hjärterum så finns det stjärterum, som folk födda innan 1974 gillar att säga. 
En av festdeltagarna var André, som jag pluggade ihop med i Piteå. Vi pratade i telefon på julafton, precis som vi brukar, och när han berättade att han inte hade några nyårsplaner sa jag "men kom och fira med oss då", ni vet sådär som det kan slinka ur en. Han tog inbjudan på fullaste allvar och bokade flygbiljetter upp hit, vilket jag är otroligt glad över! Det har varit härligt att ha honom här några dagar och att få fira nyår tillsammans med honom.

Det blev mycket fokus på maten under nyårsaftonen, eftersom vi skulle hjälpas åt att laga en trerättersmeny till allihopa. Fastän vi var många kockar blev resultatet så jäkla bra – allt smakade himmelskt! 
Då matlagningen drog ut på tiden hade klockan passerat 23 när vi ätit upp efterrätten, därefter det var nästan dags att förbereda sig för att gå ut och fira tolvslaget. Därmed kan en väl säga att den riktiga festen drog igång när vi kom hem igen – med sänghäng som sagt, men också lekar. 
Vid 4-snåret gick de sista hem och jag var bara så nöjd med att få välkomna 2016 på det här sättet. 
Spänd av förväntan på att fölk skulle börja dyka upp! Kvällen till ära glittrade jag från topp till tå.
Fölket kom – och invaderade köket! Detta var huvudrättsgänget som jobbade på... eh, mer eller mindre flitigt.
Jag gjorde efterrätt tillsammans med Emma och Elvira. Vi hade gett oss på att göra chokladfondant trots att ingen testat det förr – turligt nog gick det alldeles strålande!
2016 gjorde entré med en smäll!
Vinnarbilden efter att vi tagit hem VD:s och Jennys På spåret-quiz. Jag kallar den "segerns sötma".

Inga kommentarer: