söndag 21 april 2013

Smakerna ingick inte bara ett ljuvt äktenskap

Tanken var att jag skulle åka till Lycksele i helgen. I fredags, den planerade avresedagen, visade det sig att halva min familj är bortresta och därmed avblåste vi det hela. Hur fint Lycksele än må vara åker jag ju faktiskt dit för att umgås med mina nära och kära. 

Såhär i efterhand är jag ändå rätt nöjd över att det inte blev något av planerna. Veckan jag snart lämnar bakom mig har varit hektisk, på det där osköna sättet. Det känns som att jag bara hunnit jobba, äta och sova (alldeles för lite!). Ingenting mer. Så att komma hem i fredags, inte behöva packa någon väska utan istället laga god mat med Johan var nog precis vad jag behövde. 

Och vilken mat vi lagade sen! Entrecôte med chevresallad! Ni vet det där man brukar säga om att smaker gifter sig med varandra? Eller – om man ska ta till ett något grövre uttryck – att någonting knullar i mun? 
Smakerna entrecôte, chevre, soltorkade tomater, avokado och rödvin ingick inte bara ett ljuvt äktenskap. They made sweet, sweet love under bröllopsnatten och hade därefter en drömsk honeymoon. Skulle inte förvåna mig om matens avkomma är den finaste avkomma som någonsin hamnat i en toalettstol... 
(Okej. Jag spårade kanske ur där. Men ni fattar principen.)

Efter den helt himmelska middagen slocknade jag framför en film. Sov nästan 11 timmar, men var ändå inte utvilad igår. Med tanke på det är jag än mer övertygad om att det var väldigt lämpligt att avboka Lycksele i helgen. 

5 kommentarer:

mami sa...

Gomat´n! Men chevré?? En smak av get är enligt mitt tycke ingen höjdare. Det hoppar vi över när ni kommer till Lse :)

Anna sa...

Mami: Har du smakat det nå nyligt? Förra gången jag skulle äta chevre var jag jäkligt skeptisk, men det är faktiskt en höjdare – i rätt sammanhang.
Jag tycker snarare att vi får snickra ihop en middag med chevre när jag kommer till Lse :)

mami sa...

Inget jag lovar tyvärr.........

Anna sa...

Mami: Jag köper med mig en bit så får jag överbevisa dig! :)

mami igen sa...

Do it! Jag kan däremot inte lova att jag gillar det..:)