söndag 21 juli 2013

Äta som en hipster

Vad välbehövligt det var att åka bort en sväng. Även om det är skönt att skrota på hemma under semestern känner jag mig aldrig hundraprocentig ledig hemmavid. Mat ska inhandlas, lagas och intas vid samma matbord/vardagsrumsbord/balkongbord som vanligt och det är alltid någon disk eller tvätthög som påkallar uppmärksamhet... 
Nej, mycket bättre att vara utelämnad till semesterdestinationens restaurangutbud och få sängen bäddad av personer som har betalt för det. Ha!

Första kvällen i Stockholm gjorde vi vårt första besök på Flippin' Burgers. Det var faktiskt ett av få givna mål vi planerat in innan avfärd. Vi var långt ifrån ensamma om att vilja mätta våra hamburgerhungrande magar på Flippin'; två timmar fick vi vänta på att få ett bord.

Men det kunde ha varit värre. Strax efter att vi skrivit upp oss på listan smällde de upp ett anslag om att det rådde högtryck och att de inte kunde ta emot fler matgäster den kvällen. Och under tiden vi väntade tog vi en promenad längs Kungsholms och Hornsbergs strand, vilket var väldigt vackert. Båthamnen övergick i koloniträdgårdar med små, vackra kolonistugor och sedan väntade Hornsbergs strandpark där en hel flock människodjur grillade och mös. Önskar att det fanns något liknande i Umeå, för strandparken såg helt ljuvlig ut. 

Men tillbaka till Flippin' Burgers nurå. När vi väl fått sätta oss till rätta och maten serverades var det så värt sin väntan. Johan gav omdömet "bästa burgaren någonsin" och då har han ändå klämt några burgare i sina dagar. 
Jag – som inte heller är sen med att tacka nej till en köttbit mellan två skivor bröd – kan bara hålla med honom. Världsklass!
Jag köpte förresten Flippin' Burgers-kokboken tidigare i sommar i present till Johan, men vi har ännu inte hunnit tillaga något ur den. Efter torsdagens middag måste vi nog ta oss i kragen och försöka, för det känns inte så roligt att gå tillbaka till Scans färdiga burgare efter denna middagsupplevelse... 

Inga kommentarer: