onsdag 31 december 2014

2014 – en sammanfattning

Då vi alldeles strax får lägga ytterligare ett år till handlingarna har jag gjort en liten recap över hur mitt 26:e levnadsår har varit. Jag, som ändå tycker jag har ett bra minne, blir alltid lika förvånad över hur svårt det är att svara på sådana här frågor. Men något i den här stilen har år 2014 varit för mig: 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Flera saker, men för att nämna fem jag minns särskilt mycket: Skrev på ett tillsvidareanställningskontrakt. Köpte bostad. Besökte New York. Sprang Göteborgsvarvet. Började på ridskola. 

Genomdrev du någon stor förändring? Inget livsomvälvande kanske, men att jag började ta ridlektioner är faktiskt första steget till att börja testa nya fritidsaktiviteter i vuxen ålder. Min plan är att jag ska börja med något ytterligare nytt till hösten!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Några i min släkt och bekantskapskrets såg till att utöka jordens befolkning, men däremot ingen som jag umgås med på regelbunden basis. 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Säkerligen många eftersom jag har ett grymt datumminne, fast jag saknar nog ett milstolpe i livet-datum detta år.

Dog någon som stod dig nära? Nej, lyckligtvis inte. 

Vilka länder besökte du? USA! 

Bästa köpet? Vår lägenhet!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, att jag hade semester när sommaren var som bäst bland annat. Det i kombination med den fantastiska New York-resan lever jag fortfarande på.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Benmuskulatur och en träningskompis.

Vad önskar du att du gjort mer? Rest. Att få göra minst två resor till andra länder varje år vore optimalt för mig. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Konsumerat saker. Även om jag inte alls shoppar lika mycket som förr är målet att göra färre och mer planerade inköp framöver.

Favoritprogram på TV? Jag borde ju svara Paradise Hotel, med tanke på att det antagligen är det tv-program jag lagt ner mest tid på. Så jag säger väl det för att inte behöva svara På spåret ännu en gång. Svett och etikett tycker jag också var riktigt underhållande!

Bästa boken du läste i år? Vilken ångestfråga eftersom jag inte kan komma ihåg alla böcker jag läst! Till häst genom Västerbotten var i alla fall den senaste boken jag läste som var riktigt bra!

Största musikaliska upptäckten? Silvana Imam! Älskar henne.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag blev heltidsanställd, förstås. Jag skrev också en artikel om äldreomsorgen som rönte flera (positiva) läsarreaktioner, vilket jag är stolt över.

Största framgång på det privata planet? Att jag gjort saker jag länge funderat på att göra! Som att boka (och åka på) den där New York-resan jag och VD pratat om i flera år, pierca septum och börja rida. That's one small step for mankind, one giant leap for me.

Största misstaget? Att jag inte sparat mer pengar än vad jag gjort.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Under senhösten var jag ganska deppig, utan att kunna sätta fingret på varför. Men annars tycker jag 2014 varit ett glatt år generellt!

Vad spenderade du mest pengar på? Mat, i vanlig ordning. Men då gillar jag mat också! New York-resan brände också ett ganska stort hål på kontot.

Något du önskade dig och fick? En tillsvidareanställning! 

Något du önskade dig och inte fick? Ett helt återställt vänsterknä.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag firade i stillhet med Johan och två vänner. En månad senare ställde jag till med kalas för att väga upp för den lugna födelsedagen! 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag hade gärna hoppat över alla förkylningsperioder som medfört att jag inte kunnat ladda upp inför fysiska utmaningar på bästa sätt. 

Vad fick dig att må bra? Familjen, vänner, Johan och lilla Smilla. Av sådant som inte är personer jag håller kära: Träning och mer ledighet än tidigare år.

Vem saknade du? Som alltid: Johan och mormor. Kommer aldrig sluta sakna dem.

De bästa nya människorna du träffade? Mina arbetskompisar! 

Mest stolt över? Att jag sprang ett halvmaraton – på rätt bra tid dessutom. Plus att jag till slut tog mig upp på den där jävla wakeboarden... 

Högsta önskan just nu? Ett mer tolerant samhälle, att de mina fortsätter hålla sig friska och att jag ska bli en jävel på längdskidor innan det är dags för Vasaloppet.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Sluta skjuta upp saker till i sista sekunden. Vi får se hur det går med det.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Hoppas (och det verkar ju så) att du är nöjd med ditt 2014! Något mer du ska vara stolt över är att du är en fantastisk människa med stort hjärta och sunda värderingar! Tackar ödmjukast för alla fina stunder med dig under 2014! Nu gör vi 2015 till det bästa tänkbara syster :)

mami igen sa...

Jag tror att 2015 kommer att bjuda på många - både planerade och oplanerade glada överraskningar! Det känner jag helt klart på mej Anna :)

Anna sa...

Lisa: Det måste jag nog säga att jag var. Självklart fanns det dåliga stunder, men det vore ju konstigt om en gick igenom 365 dagar helt smärtfritt? :)
Tack för dina superduperfina ord (blir rörd och lite blöt i ögonvrån) och tack, tack, tack för det jag fick uppleva med dig under 2014. Ser fram emot många fina stunder med dig under det här året! <3 <3 <3
Mami: Det tror jag också mamma!