fredag 19 december 2014

Granen står så sned och vind i stugan

Så var jullovet kommet!
Jag har firat genom att gå på årets sista (det börjar bli den tiden när mycket blir "årets sista") ridlektion där vi fick testa att galoppera för första gången. Alltså jag har faktiskt galopperat på en häst tidigare, men idag var första gången vi fick göra det på ridskolan. Kändes mycket behagligare än travet som vi knagglat halva hösten, så jag ser fram emot att köra mer galopp till våren då jag bestämt mig för att fortsätta rida. Lyckligtvis är det bara två veckor tills vårterminen drar igång och därmed behöver jag inte sakna pållarna allt för mycket!

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan tillsammans med Johan och en smarrig halloumilasagne framför På spåret. Johan hade visst missat att jag gick på julledighet redan idag, så jag har också passat på att reta honom för att han har två dagar kvar tills han får göra detsamma. Jäklar vad jag ska sova gott på måndag när han kliver upp för att jobba! 

Men nu ska jag gå och lägga mig (igen! Det känns som att det är det enda jag skriver om). I morgon inväntar julklapps- och julmatsinhandling och med tanke på vilken hysteri som kommer råda på stan måste jag vara utvilad. Kommer nog bli tillräckligt grinig ändå av trängseln. 
Såhär ser förresten årets plastgran ut hemma hos oss. Tycker ni den ser gles och sned ut på sina håll beror det inte på att ni druckit en fredagsöl för mycket, utan ni ser hel rätt. Precis som i fjol tror Smilla att julgranen är ett klätterträd och att julgranskulorna är leksaker till henne...

Inga kommentarer: