onsdag 15 april 2015

Game of gården

En av mina sjuksysselsättningar igår var att jag betraktade katter ute på gården. Den ena var en, för mig, okända katt som satt uppflugen i ett träd utanför vårt fönster. Den andra katten var Smilla, som satt nedanför trädet och väntade på att katten skulle komma ner så att hon kunde få jaga bort den. Addera en retfull skata till dramat, som hoppade efter stackaren i trädet, så har ni min slow TV-liknande underhållning. 
I en halvtimme betraktade jag det långsamma skådespelet, innan katten till slut vågade sig ner – och mycket riktigt blev ivägschasad av Smilla. Queen of the yard. 

Så spännande saker har jag för mig i nuläget. Blev inte friskare under natten utan snarare tvärtom, men jag tror att jag besparar er dagens historia om hur jag såg en av snöhögarna utanför smälta en aning.
Ni ser ju spänningsfaktorn i detta! Fullt normalt att glo på två katter i hyfsat låste positioner under en halvtimme.
Smilla ba: "Stick iväg sa jag!"

PS. Precis när jag väntade på att de rafflande bilderna ovan skulle importeras hörde jag ett kattskrik här utanför. Gick ut på balkongen och fick se Smilla – samt två katter till (ingen av dem var samma som igår). Det är ju på riktigt någon Game of Thrones-uppgörelse för katter som pågår här!!!

Inga kommentarer: