måndag 20 juli 2009

This is why monday sucks

Stegade in på jobbet strax efter klockan 6 efter en god natts sömn på mindre än tre timmar. Öppningen flöt på, ända tills första kunden skulle betala. Då upptäcker jag att kassajäveln har låst sig.

Paniken börjar göra sig till känna. Jag trycker på en knapp. Ingenting händer. Trycker på en annan knapp. Fortfarande ingen reaktion från den förbannade maskinen. Trycker på alla knappar samtidigt. Då händer det! Kassajäveln börjar tjuta. Paniken är nu total. Trycker febrilt på fler knappar tills jag slutligen erkänner mig besegrad och lyfter luren för att ringa chefen. Tydligen har han varit med om samma sak tidigare, för med hans hjälp får jag tyst på kassajäveln och den börjar återigen fungera.

Vilken start på veckan alltså! Och då menar jag inte i positiva ordalag, utan snarare vilken jävla förbannade fittstart på veckan. Måndagarnas enda funktion tycks vara att straffa en för alla helgens syndiga leverne. Just denna måndag tycker jag dock att jag kunde ha fått stå ostraffad. Den enda synden jag veterligen har begått är att trycka i mig en chipspåse i sängläge.

Inga kommentarer: