onsdag 8 juli 2009

Bildkavalkad från Lisas 18-årsdag

Bara någon minut efter midnatt den 4 juli tände Lisa cigarren för att fira att hon numera får göra vad hon vill, utan mammas inblandning.

I brist på champagne skakades en öl och sprutades ut över balkongräcket.

Det är inte bara skoj och rajraj när man fyller 18. Lisa jobbade till kl 18 (!), men väl hemma möttes hon av sång och hurra-rop från pappa, "plastmamma", mamma, "plastpappa" och hennes högst vördade syskon.

VD gav Lisa den perfekta presenten, i form utav en tvättkorg fylld med chipspåsar (hur många sådana var det du tryckte i dig egentligen under Göteborgsresan Lisa?!).

Vimmelbilder från middagen. Födelsedagsbarnet hann knappt duscha av sig stekoset innan hon tvingades till bords för att inta middagen.

Extrasyster Malin såg frusen ut i sin jacka, ändå verkade hon gilla maten.

Vår söta bror lyckades för en gångs skull inte reagera på att jag tog kort, och därmed fick jag en av de första seriösa bilderna på honom ever.

Mamma och Putte

Posar-pappa och Monika

Maten var så god att jag var nära att äta upp gaffeln som smakade svagt av det grillade köttet/kycklingen/potatisknytena/etc.

Grannen mitt emot, Elin, kom förbi för att uppvakta Lisa och fick i sin tur en present eftersom hon också fyllde 18 i lördags. Lite coolt ändå att de är född på samma dag!

På köksbordet inne i köket trängdes tårtor gjorda för ett helt kompani. Men tur var väl det, då nästan gick åt helt och hållet!

När syrran äntligen snajsat till sig blev det presentöppning, hon fick vissa saker som gjorde hennes kära syster grön av avund...

Den här drinken hamnade senare på Lisas klänning. Fast vad gör det när det är ens 18-årsdag?

På en enda bild fick dagens huvudperson hamna i bakgrunden till min och Tinas fördel.

Johan och Robban intog golvet för seriöst grabbsnack.

Huset var pyntat med ballonger passande en rockstjärna

Jag har helt klart världens sötaste syster!

Efter god mat och smarriga tårtor i kopiösa mängder utmynnade firandet i en rätt lugn förfest, följt av fortsatt partajande på travlogen. Jag tror alla, och inte bara Lisa, hade en bra kväll. Det enda smolket i min partybägare var en galen tjej som kom och knuffade mig på dansgolvet och började skrika en massa saker jag inte kunde urskilja. Inte för att det var så farligt, men jag störde mig ändå något så oerhört på hennes respektlösa beteende. Någon kommenterade händelsen med ett typiskt tjejer - men vadå! Killar är minst lika sak på att buffla runt och knuffas på uteställen. Så snarare typiskt människor.

Hur som helst går det inte att ta ifrån Lisa att hon nog hade roligast av alla. Trots att hon började klockan 10 dagen efter festade hon till över 4, och hon var till exempel inte sen på att svepa absinten vi fick oss serverade där på morgonskvisten.
Den kunde jag däremot gärna ha skippat: inte för att jag blev anmärkningsvärt full av den, utan för att jag var väldigt bakis dagen efter. Men det var väl som vi sa hela kvällen: "Man/ens syster fyller bara 18 en gång."

Inga kommentarer: