onsdag 22 september 2010

Storleken har betydelse under lördagskvällar

I helgen fick jag minsann bevisat för mig hur liten min lägenhet verkligen är - två gånger!

Först blev jag varse det i lördagskväll. Då gick förfesten av stapeln på mina 28 kvm, vilket inte räckte långt när folk började strömma in. Jag var ambitiös och räknade alla (?) när vi satt ner på golvet körde en dryckeslek. Vid det tillfället var vi 22 pers. Därefter blev jag lite för susig i skallen för att hålla räkningen men några fler tillkom i alla fall. Jag förstår ärligt talat inte hur allt höll. Hade inte varit förvånad om väggarna var utslagna när jag vaknade i söndags precis. Det enda som hände var att toadörren lossnade ett tag. Turligt nog var det någon (bajsnödig?) som satte dit den igen så jag slipper hänga upp ett draperi i badrumsöppningen.

Andra gången jag fick det bevisat för mig att min lägenhet är pytte var i söndagskväll, när jag skulle baka bullar. Innan slutet hade jag deg (bulldeg, inte pengar tyvärr) överallt och jag lovade mig själv att aldrig mer baka något som behöver mer plats än i en bunke. Söndagsfikat hemma hos mig kommer hädanefter alltså bestå av olika sorters kladdkaka.

Lördagens festligheter föregicks av journalistfika hemma hos Tina. Jag och Dennis hade fixat ihop en härligt färgämnesspäckad chokladtårta.

Min partner in tårtbak och mästerverket.

Lördagsstassade Sandra och jag

Bäckis egna bongardrottning Emma

André, även känd som Mr Det Är Min Hamburgare efter lördagens fyllekäk

Helan och Halvan, lilla Sandra och långa farbrorn eller något i den stilen

Senare på kvällen satte mästerfotograf Kvist klorna i min kamera vilket resulterade i bilder likt den ovan. Det kanske finns något kreativt tänkande bakom dem, men som vimmelbilder är de kassa (och jag besparar er därmed resten).

1 kommentar:

Brynte sa...

Hahahahaha! Den där bilden gjorde min dag, om nu inte denna dag vart så jäkla bra ändå. Jag tappade nog dom där sex cm i somras ändå. Inte för att dom skulle gjort nån skillnad... Höhö.