måndag 11 april 2011

Dag 7 - Min bästa vän

Vilken ångest jag har inför den här punkten. Jag har inte en bästa vän - jag har några stycken! Att bara utse en känns som att återigen befinna sig på mellanstadiet när det var jätteviktigt att kunna titulera sig bästisar och det krossade ens hjärta att degraderas till att "bara" vara en vän. Men för att vara diplomatisk väljer jag att skriva om den av mina bästa vänner som funnits i mitt liv längst: Tina.

Jag och Tina blev kompisar när vi var 13 år. Vi hade då gått i samma klass sedan ettan och bodde bara ett stenkast ifrån varandra. Varför vi inte hade umgåtts tidigare och varför vi började hänga just då kan nog ingen av oss svara på. Men under jullovet i sjuan när vi umgicks i stort sett varje dag lades grunden till den vänskap vi har i dag.

Under alla dessa år har jag oräkneliga minnen som involverar min två äpplen höga vän (hon är rätt kort, fina Tina). Allra starkast kommer jag ihåg de gånger vi stått bredvid varandra i olika publikhav och upplevt våra favoritartister som skiftat genom åren: Nightwish, In Flames, Sonic Syndicate, Marilyn Manson, Slipknot, Volbeat. Listan kan göras lång - och den ska bli ännu längre! Senast igår pratade vi över telefon om en festival vi förhoppningsvis kommer att rocka loss på tillsammans i sommar.

Olika omständigheter i våra liv har medfört att Tina känns som en extrasyster till mig. Därmed har vi också haft rejäla "syskonbråk" genom åren, men vi har lyckligtvis kunnat rida ut alla stormar och hittat tillbaka till varandra.
Vem som är storasyster i vår relation skiftar hela tiden. Lika ofta som jag fått stå för någon slags mognad har Tina fått försvara mig.

Skratt och gråt har kantat vår över åtta år långa vänskap fast mestadels det förstnämnda. Ni skulle bara veta hur många internjokes (som vi själva kallar det) vi har i vår skattkista!

Nu vet jag att Lillpölsa, som jag brukade kalla Tina förut, inte följer min blogg så det är ingen idé att skriva någon hälsning till henne. Så jag avslutar bara med ett typiskt pölsa-citat: "Jag har rätt, du har fel. Vad finns det mer att diskutera?"
(Då kanske ni förstår varför vi bråkat några gånger under våra år tillsammans...)

Det äldsta bilden jag har av oss två tillsammans, från nyårsafton 2005 (om jag räknat rätt). På tal om det måste jag leta fram mina skivor med gamla bilder, förstå ändå vad nostalgi de rymmer!

House of Metal 2008 (som jag för övrigt skrivit om väldigt ingående HÄR).

2 kommentarer:

Robbelibobban sa...

haha ja era internjokes har man fått lida av några gånger :p

Anna sa...

Robbelibobban: Haha, ja de kommer man inte undan om man umgås med mig och Tina samtidigt ;)