tisdag 11 september 2012

Min första Glossybox!

För drygt en vecka sedan fick jag hem min första Glossybox. Jag har funderat på att prova de där sminklådorna tidigare, men låtit det stanna vid blott funderingar. När min bättre hälft frågade om jag ville ha en prenumeration i present av honom var jag dock inte sen med att signa upp mig!
Fast jag gjorde det först efter att chocken släppt. Att Johan, som gnölar på alla mina skönhetsprodukter (som egentligen är relativt få) med jämna mellanrum, ville ge mig det - och ens visste vad Glossybox är! - var faktiskt väldigt förvånande. 

HUR SOM HELST. Nu har jag hunnit testa produkterna jag fick hem och tänkte ta mig friheten att ge en recension - fastän jag är långt ifrån en beauty junkie. Och nej, jag bryr mig inte om att rabbla ingredienser och dylikt. 


Maria Nila Stockholm Kolorit Ocean Spray (full size)
Textursprayen, som enligt beskrivningen ska ge håret en fyllig struktur, känns aningen överflödigt på mitt hår som redan har ett "surfigt" självfall. Jag märkte åtminstone ingen skillnad när jag använde den (eller så funkar det helt enkelt inte?). Känns som en produkt som mest kommer samla damm i badrumshyllan. Fast den luktar gott åtminstone. 

Bare Minerals SPF 15 Foundation & Travel Size Brusch
Jag kan möjligtvis vara den sista västerländska kvinnan som inte testat Bare Minerals produkter, därför var det kul att få hem en liten bytta mineralpuder. Täckningen var i min smak, men eftersom mitt ansikte har en tendens att se nypolerat ut framåt lunchtid var jag tvungen att använda vanligt puder över. Kan eventuellt bli ett köp någon gång när jag känner för att slösa pengar på något jag egentligen inte behöver (vilket inträffar oftare än jag vill erkänna).
Miniborsten är dock mer lämplig för nagelrensning än att sminka en hel nuna med. Helt värdelös storlek! 

Jelly Pong Pong Lip Frosting "Irish Cream Pavlova"
Det perfekta läppsmorslet om du vill ha en utmaning vid applicering, konstig läppfärg och en nostalgitripp till högstadiets starkt luktande läppglans. Jag förstår mig inte alls på den här produkten, än mindre hur någon kan vilja betala 129 kronor för den. 

Weleda Sea Buckthorn Body Lotion
Lite väl tunn konsistens för mig som gillar betongtjocka body lotions. Ska tydligen lukta havtorn (tack Google translate för upplysningen!) men jag associerar det snarare med en mojito baserad på utlandssprit. Klart godkänd, men jag hade gärna testat en annan lukt. 

Glossybox Lipstick "Glossy Pink"
Blev glad när jag läste att boxen innehöll ett Illamasqua-läppstift eftersom jag hört gott om deras produkter! Döm av min förvåning/besvikelse när läppstiftet var märkt "Glossybox" och enbart producerat av tillverkarna av Illamasqua. 
Nåja. Situationen räddades av att stiftet hade en väldigt fin vardagsfärg och att kvalitén var helt okej. Jag kommer ha stor användningen av produkten, fast min nyfikenhet på Illamasquas produkter är inte stillad.  

4 kommentarer:

MrJ sa...

Ojoj, det där kändes som en 50/50-låda. Men släng hellre än låt dom stå och damma ;)

Får hoppas nästa låda innehåller fler bra saker! Puss

Anna sa...

MrJ: Ja, så skulle man kunna se på det. Men det var roligt att testa produkterna, även om vissa lämnade en del att önska :)

Väntar redan med spänning på box nummer två! ;) Puss

Elvira sa...

Har tittat lite på det där och tänkte ge min syster det i julklapp.

Såg förresten din kollega Birro på ica här i Svall idag ;)

Anna sa...

Elvira: Det är en bra idé! Alltid kul att ge/få prenumerationer på något som varar ett tag :)

Vad gjorde Birro i Sundsvall? Förutom att tycka synd om sig själv alltså? ;)