onsdag 23 september 2015

Överträffade alla förväntningar – krossade alla fördomar

St Petersburg överträffade verkligen mina förväntningar, som i ärlighetens namn var ganska lågt ställda. Så bättre uttryckt så krossade St Petersburg mina rätt negativa fördomar. 
De började egentligen vittra sönder redan när jag landade på flygplatsen och jag trodde att jag skulle mötas av beväpnade vakter och stränga passkontrollanter. Det var ju det jag blivit varnad för innan jag åkte. I själva verket gick hela anländandeproceduren väldigt smidigt till och det enda läskiga var den starka skrivbordslampan som var riktad mot en vid visumkontrollen och belyste ens ansikte på ett väldigt osmickrande sätt. 

När jag tänker tillbaka på i fredags var taxiresan mellan flygplatsen och mitt hostel förresten inte heller speciellt nice. Chauffören tycktes dras med en dödslängtan – och en strävan att dra med mig i graven. Han körde verkligen som en idiot och till råga på allt ville mitt bälte till en början inte fungera. 
När vi väl kom in till centrala St Petersburg och den täta trafiken stoppade upp hans vansinnesfärd började chauffören istället skrika och gestikulera mot mig. Eftersom jag inte kan ryska fattade jag inte riktigt vad han menade, men jag tror han var förbannad på att taxiresan drog ut på tiden. Jag var väldigt lättad när jag väl fick kliva av (även om jag halvt fick göra det i farten). 

Därefter började dock det ljuva, ryska livet för min del. Dennis har verkligen varit en drömvärd och fantastisk guide under den här resan. Men mer om det i kommande inlägg. Tills dess kan ni få vila ögonen på dessa bilder (kan förvarna redan nu om att jag antagligen kommer posta måånga bilder från den här resan):

3 kommentarer:

mami sa...

Fina bilder!

Limpan sa...

Var det i Venedig du var? ;)

Anna sa...

Mami: Tack! Det kommer fler (i mitt tycke) fina bilder inom kort :)
Limpan: Nej, inte riktigt. Visst är St Petersburg finare än en kan tro?