onsdag 21 oktober 2015

En extraordinär söndag i Ryssland

Jag insåg att jag inte har skrutit färdigt om Rysslandsresan jag gjorde för en månad sedan. Måste liksom berätta om min söndag i St Petersburg, eftersom den var så himla flådig!

Jag vaknade, som vanligt numera, på tok för tidigt med lite lätt huvudvärk efter barrundan kvällen och natten innan. När Dennis äntligen vaknade några timmar senare gav vi oss ut för att äta brunch på ett café, och där lämnade jag sedan honom för att han skulle få plugga ifred. Under tiden passade jag på att gå de 230 trappstegen upp i Saint Isaac's Cathedral och blicka ut över staden. Sedan satte jag mig i parken intill och njöt av sensommarvärmen, i väntan på pluggisen. 

På eftermiddagen hade vi bokat in en massagetid på hotell W:s spa. Massagen visade sig dock vara något speciell: För det första ägnade massören väldigt mycket uppmärksamhet åt mina sätesmuskler (vilket visserligen var väldigt skönt och säkert välbehövligt, men när någon knådat ens röv i fem minuter känns det lite som "jaja, nu får du ta och gå vidare). Sedan när jag vände mig om till ryggläge började hon först massera mina magmuskler, vilket enbart kittlades, för att sedan klämma på mina bröst. Haha, alltså vafan? Visst att en masserar bröstmusklerna, men i själva tuttarna finns det ju inte så mycket som behöver masseras ut. 
Eller? Har jag missat något?

Bortsett från mag- och tuttbehandlingen var det trots allt en väldigt skön massage och när den var klar fick vi dricka champagne, äta choklad och bada jacuzzi. Sicket jäkla lyx!

Som final på denna flådiga söndag åt vi middag på en georisk restaurang, med fantastisk mat och superb service från en charmig servitör som tyckte det var roligt att Dennis kunde en del ryska. 
Ge mig fler sådana här söndagar i mitt liv, tack!
Utsikt från Saint Isaac's Cathedral.
Utsikt över Vinterpalatset. 
Och så katedralens exteriör i alla sin prakt!
Peppad på massage, fast inte riktigt förberedd på vad som komma skall... Haha.
Vilka jäkla njutare vi var, alltså.

3 kommentarer:

mami sa...

Lyxlirare som sagt!

Emma G sa...

Åhh va härligt det såg ut med spa!! minns att jag fick rumpmassage i tunisien.. lite konstigt! Roligt att läsa och se fler bilder från resan!

Anna sa...

Mami: Ibland måste din fattiga dotter få unna sig ;)
Emma: Alltså det är ju skönt för de musklerna, men jag kan ändå inte släppa känslan av att det är lite intimt. Haha! Kul att du uppskattar inläggen! :)