onsdag 19 september 2007

Mitt besök på blodcentralen

Det gick finemang igår på blodgivarcentralen!
Mamma hade sagt innan att det skulle vara en del intima frågor, men dom uteblev. Istället fnissade jag mig igenom hela frågestunden. Jag menar, hur dumt låter det inte med "har du eller någon i din familj haft Creutzfeldt-Jakobs sjukdom?" (alltså galna-ko-sjukan), "har du injicerat anabola sterodier någon gång?" (ser jag ut som en biff eller?), "har du injicerat heroin någon gång?" (ser jag ut som Kate Moss eller?) eller "har du varit gravid det senaste året?" (okej, den frågan var väl inte helt ologisk men man fick ändå lust att svara "jo, tre gånger faktiskt"). Jag tror att han som körde utfrågningen blev lite irriterad efter ett tag då jag skrattade åt allt, men samtidigt - det va väl ganska förståligt...
Blev även lite roligt då han frågade om jag har opererat mig någon gång, varpå jag började rabbla alla gånger jag legat på operationsbordet.

Lättstucken var jag också, men man har väl rutin på sånt. Kom på igår att det nog kommer att vara lite obehagligt då man ska börja ge blod - det är ju trots allt 4,5 dl man ska ge! Men det får man bjuda på.

Nu är det ännu 1 timme och 20 min kvar innan man börjar. Jag klev faktiskt upp tidigt imorse, eftersom jag gick och la mig tidigt igår. Även om jag har sovmorgon varje dag den här terminen försöker jag hålla mig till att sova 8 timmar, det är lagomt.

Men nu ska jag göra något vettigt, diska eller nåt. Ciao!

Inga kommentarer: