söndag 21 oktober 2012

Vintern kommer!

Låt oss tala om något så banalt som vädret för en stund. Idag hade vi första riktiga vinterdagen i Umeå, i alla fall i mitt tycke. Visserligen utan snö, men med ett tjockt lager frost som nypt sig fast i backen under natten. Jag är inte alls glad i att vintern redan är här och ändå kunde jag inte låta bli att tycka det var vackert. 

Vad som gjorde det hela ännu vackrare var att vintern bara intagit vissa ställen. Ute på landet var en åker helt frostbiten samtidigt som den på andra sidan av grusvägen fortfarande låg helt grön. Önskar att jag hade hunnit fota just det, men tyvärr hade vi bråttom på hemvägen. Ni får försöka visualisera hur fantastiskt det såg ut med hjälp av bilden nedan (som jag däremot hann ta idag!) istället. 

Sådär. Det var dagens tankar om väderleken.

3 kommentarer:

Robbelibobban sa...

Åkte hem igår från Skellefteå och jävlar i min låda vilket landskap de var med frost i varje träd, det är sjuuuukt snygga motiv oavsett vad någon annan tycker :D

mami sa...

Håller med Robban! Jag kommenterade "vintermotiven" av alla frostiga träd när vi åkte hemåt igår. Det var en riktigt solig och fin helg - trots minusgrader :)

Anna sa...

Robban: Synd att du inte hade med dig kameran då (för jag gissar att du inte hade det?) och kunde stanna till för att fota :)
Mami: Härligt! :D