lördag 12 mars 2016

En bra dag

Det känns som att jag har gjort väldigt mycket idag – vilket i och för sig kan bero på att jag varit vaken i elva timmar. 
Det gick faktiskt häpnadsväckande bra att ta sig upp ur sängen okristligt tidigt imorse och ut på jobb. Knäcket i sig var också väldigt kul. Jag kan väl avslöja att det är ett fiskereportage jag ska skriva och förutom att fiskarna (alltså som i personer som fiskar) var jäkligt trevliga fick jag dessutom dra upp en gädda själv. Var lycklig som ett barn när den platta nosen bröt genom vattnet, haha! 

Senare vid lunchtid plockade Thiger upp mig för en gemensam utflykt till Tavelsjö där det vankades en utomhuslunch. Till min stora lycka fanns det vegetarisk kebab som var hur god som helst! Och det blev knappast sämre av att solen strålade där ute och gav en försmak av den fantastiska vårvintern som nu väntar.
När vi var mätta, belåtna och upptinade av solen styrde vi hem mot gråa Umeå igen för att äta efterrätt på ett kafé och sedan spana in tomten där Thiger ska bygga hus. 

Nu har vi tagit en paus från varandra från varandra ett tag, men på nån timme dyker både Thiger och Thomas upp här med pizza som vi ska äta framför Mellofinalen. Jag brukar skippa delfinalstjafset, men tycker det är kul att ta del av slutstriden när de "bästa" låtarna har vaskats fram. Hoppas bara jag orkar hålla mig vaken! Känner mig i ärlighetens namn rätt mör nu...
Min fångst! Notera även hur jäkla dimmigt det var imorse.
Mellan jobbet och lunchen hann jag mysa med Smilla en bra stund. Men satan så sur hon blev sen när hennes "kudde" rycktes ifrån henne.
Dagens lunchrestaurang. Slår vilken Guide Michelin-restaurang som helst, åtminstone när det kommer till miljö.

1 kommentar:

Evelina sa...

Denna dag va ju helt underbar! Vi gör om det i år igen tycker jag!