söndag 5 augusti 2012

Oordning och oreda

Vilken hemmafixarkväll det här blev! Ända sedan jag kom hem från V-by i eftermiddag har soffan kallat på mig, men jag har slagit dövörat till. Tvättning har varvats med låduppackning och brödbakning har synkroniserats med dammsugning. Minst sagt välbehövligt. Under mina hittills två månader i den här lägenheten har jag bott i ett smärre kaos. Alla prylar överallt har nästan drivit mig, med mina pedanttendenser, till vansinne. 


Någon klok människa (minns tyvärr inte vem) sa för ett tag sedan att ingen kommer tacka dig på din dödsbädd för att du hållit din bostad i toppskick. Så sant som det är sagt, men det är ingen ursäkt för att låta lägenheten förvandlas till en sanitär olägenhet. Det är ju faktiskt rätt lätt att avstå den där lockande stunden i soffan emellanåt för att upprätthålla ett hem som åtminstone inte gör en galen.

4 kommentarer:

mami sa...

Ståndaktigt att inte lyssna på soffan som kallade på dej! Och nog sant att ingen tackar dej för att du vill ha ordning och reda. Huvudsaken är väl att man själv bestämmer hur man vill ha det. Ordning eller inte - det är frågan... ;)

Anna sa...

Mami: Det blir ju faktiskt så mycket skönare att ligga i soffan senare när man har någorlunda ordning :)

mami sa...

Helt klart! Då kan man bara njuuuta :)

bror sa...

Drabbades av en mindre ordningsabstinenes igår när ja kom från jobbet, så helt plötsligt va jag i full färd meed att diska upp all dynga som stod kring spisen å diskbänken å lyckades varva med lite strykning av kläder. Lite som triss-plötsligt händer det ;)