lördag 5 januari 2013

Kossor, tramptag, träning och svackor - Årsresumé del 2

Här kommer då andra och avslutande delen av min årsresumé. Del 1 hittar ni HÄR

Juli: Till skillnad från alla lyckliga semesterfirare jobbade jag som en dåre under juli, men försökte ta tillvara på de lediga stunder jag fick. I början av månaden hälsade vi på Johans moster och hennes kor. Timmen vi spenderade i kohagen blev en av sommarens - ja, till och med årets - finaste stunder. 

Självklart åkte grillen fram med jämna mellanrum. En kväll när VD grillade med oss fick vi dock skäll av grannen (turligt nog satt jag själv på toan när han skrek och gormade om att han fick in grillrök i lägenheten...).

En helg åkte vi upp till Piteå, där vi bodde på havsbadet och Johan fick en guidad tur genom min forna hemstad. 

När jag väl fick fyra dagar ledigt i rad spenderade jag de i Lycksele. Där blev det rockabillyfest med ett gäng lika välklätt som kärt folk!
Augusti: Jag blir erbjuden jobb på VK-koncernens nya - då ännu hemliga! - gratistidning Totalt Umeå. Jag säger att jag vill tänka över beslutet en dag, men redan när jag kommer hem den eftermiddagen öppnas champagneflaskan för att fira erbjudandet. Att få börja arbeta på en helt ny tidning - vilken dröm!

Vi klämmer in 17 personer på våra drygt 60 kvadrat för att kalasa på kräftor. Det är trångt, men festligt kul! 

Jag genomför årets fysiska utmaning - att ta mig från Umeå till Lycksele med cykel. En strapats på 135 kilometer genom duggregn. Planerar redan att göra om denna cykeltur i sommar, då med mamma som sällskap!

Hälsar på min älskade lillasyster i Uppsala. När jag ändå befinner mig i de trakterna drar jag med mig Lisa till Globen för att avnjuta en magnifik konsert signerad Lady Gaga
September: En månad som andas nystart. Den 3 september börjar jag inte bara mitt nya jobb, jag tar även upp träningen igen "på riktigt" (och ja, motivationen håller fortfarande i sig!). 

Jag och Johan är ute och fiskar på helgerna, med varierad nappfrekvens. 

Jag gör även mitt första besök på Umedalens skulpturpark. 

Den 25 september trycks första numret av Totalt Umeå. Upprymdheten var total (!) när tryckpressen rullade igång. Dagen efter landar tidningen i brevlådor runt om Umeå kommun.


Oktober: Johan och jag axlar det ärofyllda uppdraget som faddrar (tidigare kallat "Gudföräldrar" till fina Kerstin under hennes dopcermoni. Jag har dock inte känt någon ökad lust att placera hästhuvudet i folks sängar... 
Däremot börjar jag dressera getabockar. 

I övrigt går jag in i höstlunken med mycket jobb, mycket tv och en massa god mat.
November: Mörkrets månad, både bokstavligt och bildligt talat. I slutet av månaden får jag beskedet att jag bara får jobba kvar på tidningen till i februari, vilket försätter mig i en tillfällig känslomässig svacka.

Men november innehåller också några ljusglimtar, såsom föreställningen Ljust & Fräscht samt några installationer i Umeå Höstljus (som bilden ovan föreställer). 


December: Ställer till med överraskningfest med Kuba-tema för Micke som fyller 50. Eller ja; mamma är den verkliga festfixaren, men jag har ett finger med i spelet som lekledare. Och festdeltagare, förstås!

Månaden kantas av julförberedelser: Julbak, julpyssel, julklappsinköp och julfest med jobbet. Själva aftonen firar jag i huvudsak med Lisa, mamma och Micke. 

Under mellandagarna fortsätter jag hänga i Lycksele, hälsar på nära och köra samt varvar mellan att trycka i mig mat och fika. 

Nu när jag sammanfattat hela året slår det mig att vad mycket jag hunnit med! Det känns som att 2012 varit ett relativt lugnt år i min levnadshistoria, men när jag satt mycket på pränt (och då bara utvalda delar!) inser jag att man hinner uppleva en mängd skilda saker under 366 dagar. Precis som jag konstaterade inledningsvis. 

Visst har 2012 bjudit på sin beskärda del av motgångar, bortgångar och andra tråkigheter. Men i det stora hela var det ett bra år.
Nu tar jag med mig erfarenheterna från det och fokuserar på 2013. Jag hoppas året slår mig med häpnad!

4 kommentarer:

mami igen sa...

Vi får börja planera inför sommarens stora cykeltur! Tycker dock att vi försöker fånga ett bra väder - utan regn:-) Sträckan Umeå -Lse är 13,5 mil, alltså inte km. Du var lite för blyg i ditt uttalande...;)

Anna sa...

Mami: Håller med! Vi får nörda yr.no när det börjar närma sig avfärd! ;)
Oj, begreppsförvirring där! Ska skyndsamt ändra så det blir mer skrytsamt! :P

Limpan sa...

jag äger en cykel med dåliga bromsar och skeva däck, får man haka på? ;)

Anna sa...

Brorsan: Självklart får du det. Mer än gärna! Bromsar är förresten överskattat när man ska cykla långt - man vill ju framåt och inte stanna stup i kvarten!