söndag 1 maj 2011

Thigers superbröd

Jag brukar vanligtvis inte använda bloggen som en receptförmedling men eftersom det här brödet är så jävla gott måste jag bara tipsa om det! Fick receptet av min kära vän Thiger och förutom att det är mumma tar det nästan ingen tid alls att baka (gräddningen tar dock en stund men då kan man ju göra annat!) och det är helt okej nyttigt. Testa det själv vettja!

Ingredienser:
5 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross

1 dl kruskakli

1 tsk salt

4 tsk bikarbonat

1 l filmjölk

2 dl mörk sirap matfett till formen

Hur göra:
Blanda allt torrt. Tillsätt fil och sirap. Smöra en form som rymmer ungefär 2 liter. Grädda i ugnen på 175 grader i 1 timme och 40 minuter (det är helt omöjligt att se när brödet är klart men denna tid ger ett perfekt och saftigt bröd).
Dela sedan upp brödet i lämpliga "limpbitar" och frys in för att hålla de färskt.

Det är ju stört omöjligt att ta en aptitlig bild på ett bröd som ser ut som en avföringskaka, men såhär ser superbrödet ut när det är klart i alla fall.

4 kommentarer:

Maria sa...

Tack vännen! :) Jag försöker verkligen, är bara så surt att det blev såhär fastän det kändes som att jag äntligen hade träffat rätt.. ;/ men vi får se hur det blir. Hur är allt med dig? Kram!

Emma sa...

Underbart gott bröd! Jag tackar för receptet och kommer att bjuda igen på det när jag är i bakartagen nästa gång!

Thiger sa...

Visst var det underbart! Är åter i Umeå nu så vi får pratas vid någon dag!
Kram

Anna sa...

Thiger: Jupp, jag bakade det häromdagen - IGEN ;) Vi får ringas här framöver men kanske inte i veckan... Försöker plåga mig igenom examensarbetet :/ Kram