torsdag 26 maj 2011

(Typ) sista kvällen med gänget

Gårdagens journalistsammankomst var inte den vildaste studentfest jag varit på. Tvärtom var det en avslappnad kväll, men den påminde mig starkt om varför jag kommer sakna Piteå när jag flyttar nästa vecka (!). Vår lärare Ulrika bjöd på middag hemma i hennes fantastiska hus. Över maten och drycken pratade vi framtid, bekände förflutna pluggsynder och hissade och dissade de föreläsare vi haft genom åren. Samtalen varvades med kubbspel där "vi äldre" (jag hamnade i den kategorin eftersom jag var den äldsta 89:an som närvarade) utklassade ynglingarna med tre raka segrar. André höll ett ömsom roligt, ömsom nostalgiskt tal. Jag och hunden Sigge (Sixten?) fattade tycke för varandra. Alla fick högtidligt motta en papperstallrik med en utmärkelse på.

Det var en fin kväll ute i Öjebyn.

André - klassens serietecknare, Fredrik - klassens besserwisser och Jonny - klassens granskare.

FetEmelie - klassens fit'a

Amanda - klassens nykomling, Sandra - klassens paparazzi, Emma - klassens skämt, Angelica - klassens maneater och Ulrika - klassens cougar.

Talhållaren in action

Sandra - klassens cyniker var såklart för alternativ för att vara med och spela kubb.

Själv fick jag motta titeln "klassens metal lover" och Tina - som av någon outgrundlig anledning kom undan min kameralins - tilldelades "klassens inkvoterade multikulti".

4 kommentarer:

Brynte sa...

Haha, eller för att det är så tråkigt att man somnar av det! Och för att jag aldrig orkar lära mig reglerna. Hellre gos med hund än tråk med pinnar ;)

Emma sa...

sv: "Dags för lite falsksång" skulle passat din personlighet ;)

Som svar till Brynte: Du menar, "hellre våldtagen av hund" ;)

Brynte sa...

Hunddelen plus att det är roligare att häckla än att häcklas ;)

Men du får gärna behålla den där hunden, han är ett par nummer för stor min smak.
Och Emma det var ingen våldtagning, bara en regelrätt fällning. Däremot går det att spåra min hundrädsla till alla dom hundar som hoppat på mig bakifrån i min barndom... :P

Klassens inkvoterade multikulti sa...

Min utmärkelse var för bra för att fastna på bild ;)