onsdag 14 december 2011

Kuta - the Quiet Place

Efter Gili Trawangan tog vi vårt pick och pack ner till södra Lombok och staden Kuta. Då Kuta, Bali är en stimmig turistdestination är Kuta, Lombok dess stillsamma kusin. Då gatorna i Kuta, Bali myllrar av människor strör vattenbufflar fram efter Kuta, Lomboks gator.
Ja, ni fattar: Det var en avslappnad plats att komma till.

Andra dagen gick vi ner till stranden, där vi var helt ensamma. Helt ensamma, tills de där jäkla armbandsbarnen dök upp... Eftersom det rådde lågsäsong hopades alla försäljare kring oss få västerlänningar som ändå fanns där. Jag hade ett tag nio (!) ungar i en ring runt omkring mig som skrek i munnen på varandra att jag skulle köpa ett armband av just hon/han. Väldigt störande men vi kunde leva med det.

På Kuta hade vi även turen att stöta på Sean och Joni. Under andra kvällen gick vi till en restaurang som - trots att den rekommenderades i Rough Guide (ingen Lonely Planet-bok här inte!) - var helt tom. Efter ett tag stegade det dock in två kanadensiska snubbar som bjöd över oss till vårt bord. Efter det hängde vi varje kväll på de få barerna som fanns. Under en utav kvällarna satt vi tillsammans med 15 andra från bland annat Australien och Nederländerna och spelade imaginär pingpong... Så himla kul!

Andra saker vi testade på Lombok var surfing (vilket jag skrivit om HÄR) och mopedkörning. Om ni är sugna på att åka till Kuta kan jag varmt rekommendera att hyra en moped. Omgivningen är så vacker att ord inte kan beskriva dess skönhet - och inte heller går det att fånga på bild. Det var något frustrerande att knäppa av en bild och sedan konstatera att jag inte kunde fånga det jag såg med ögonen på ett bra sätt.

Söta vid första anblicken men ack så irriterande.
Som 15 år på nytt!
Jag kommer aldrig mer att klaga på dåliga vägar här hemma... Kan tilläggas att detta var en av de bättre sträckorna.
Moderna arbetsredskap - jajjamen!
Jag lyckades leverera en emofashionbloggerpose... De' ni!
Utsikten från en restaurang vi stannade till vid på vår mopedutflykt. De serverade för övrigt ekologisk, ruskigt god mat!
Vi unnade oss att bo på hotell på Kuta. 100 kronor per natt kändes ganska överkomligt...

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag hyr av lerstenen, du kan ringa dem och kolla om den finns kvar för det var en kille här igår och kollade på den. Lerstenen lägger inte ut alla lediga lägenheter på deras hemsida så att ringa dem är bästa sättet för att höra om det har något ledigt.

Emma sa...

Men vilka svin dom är, i måndags hade ju inte han som var här och kollade hört av sig till mig äns. Ja på dom bara, hoppas du hittar något snart :)