måndag 9 november 2009

Fotokursen ger mig stresseksem

I helgen drabbades jag av panik när jag insåg att två uppgifter i fotokursen (bildkompositioner och bildserie) ska vara inlämnade nästa tisdag. Sammanlagt rör det sig om minst 15 bilder. Det kanske låter lite, men då alla kort ska vara "perfekta" och jag inte är någon mästerfotograf blev jag väldigt stressad av denna insikt.

MEN. Jag bestämde mig tillslut för att det inte är någon idé att panika. Det är bara att gå ut och fota. Att sitta hemma och slita sig i håret löser ingenting.
Idag var jag ute i 1,5 timme och knäppte bilder. Tyvärr var ljuset inte det bästa enligt mig - solen lyste alldeles för starkt. Fast bortser man från ljusaspekten var det helt ljuvligt fotoväder; trots att det är nollgradigt ute svettades jag lite lätt. Imorron bitti ska jag dock stiga upp i ottan för att fota just i gryningen, när ljuset står som lägst.

Annars sitter jag och funderar över vad tusan jag ska ta kort på till slutuppgiften där temat är ångest. Allt jag ser framför mig i nuläget är rakblad eller vidgade, skrikande munnar men jag ska försöka komma på något mer originellt.

Ett axplock på vad jag fotade idag (men som jag nog inte kommer använda i bildkompisitionsuppgiften):

Ja, jag gillar att fota med kort skärpedjup :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Wow vilka fina bilder! Slutuppgiften klarar du lätt! Kram

Anna sa...

Anonym: Ååh, tack så mycket! Vad glad jag blir :) Kram

Anonym sa...

Vem är den "anonyma" tror du?? :-)

Anna sa...

Anonym: Hm... Kan det ha varit mamma kanske?

Anonym sa...

Hmmm, kanske d..... :-)